Автор: Александър Коваленко/ превод: Бесарабски фронт Попаднах на чудесна информация, че

...
Автор: Александър Коваленко/ превод: Бесарабски фронт
Попаднах на чудесна информация, че
Коментари Харесай

Лукашенко разбира, че ако нападне Украйна, за месец ще остане без армия

Автор: Александър Коваленко/ превод: " Бесарабски фронт "

Попаднах на чудесна информация, че за съвсем 6 месеца война в Украйна въоръжените сили на страната са унищожили толкоз съветски нашественици (45 200), колкото е повече от цялата войска на Беларус (45 хиляди).

Да, това е правилно, въпреки и не напълно правилно. Факт е, че 45 хиляди са, като се вземат поради не бойните типове войски и личен състав.

Ако приказваме съответно за бойни елементи, тогава това са към 17 хиляди души, сухопътни сили и ССО (Сили за специфични операции). Но в реалност - и точно на това би трябвало да се концентрира вниманието - това е не повече от 20 боеспособни бойни тактически и тактически групи. Тоест към 10 хиляди души.

Иначе казано, за шест месеца въоръжените сили на Украйна са размазали 4 боеспособни състава на беларуската войска, и това даже без да се вземе поради фактът, че въоръжението и образованието на въоръжените сили на съветската федерация, изключително частите, взели участие в нахлуването през първите седмици, са с порядък по-високи от въоръжените сили на Република Беларус. Тук, апропо, става въпрос и за това дали Лукашенко ще задейства армията си против Украйна. Няма да го направи. Защото той прелестно схваща, че след месец въобще ще остане без войска.

Източник: zloyodessit
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР