Автомобилният състезател и експерт по пътна безопасност Димитър Илиев ще

...
Автомобилният състезател и експерт по пътна безопасност Димитър Илиев ще
Коментари Харесай

Автомобилният състезател Димитър Илиев влиза в екипа на премиера

Автомобилният играч и специалист по пътна сигурност Димитър Илиев ще стане част от Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

Това разгласи министър председателят Кирил Петков, който откри координационна среща по въпросите на сигурността на придвижването в Министерския съвет, осведоми

„ Оттук нататък той не е просто консултант, който се обажда понякога, с цел да каже за някакъв проблем. Очаквам проблемите, които той повдига да бъдат приоритизирани в най-голяма степен. Време е да променим цялата конструкция на това по какъв начин се правят нещата. Оттук нататък – транспарантни поръчки, задоволително дълги периоди за гаранция, съответно попълване на съществуващите дупки и осъществяването на ремонтите, както и нови автомагистрали, които да са на европейските пътища. Всичко това би трябвало да стане оптимално бързо “, съобщи министър председателят.

Кирил Петков не посочи каква тъкмо позиция ще заема Димитър Илиев в организацията. Към този миг неин ръководител е Малина Крумова.

Димитър Илиев дефинира сигурността на придвижването по пътищата като своя идея. „ Проблемите изобщо не са единствено с пътищата, това е обществен проблем. На първо място би трябвало да преглеждаме човешкия фактор. След това положението на пътищата, а след това и положението на автомобилите- дали те са безвредни и дават отговор на нормите. Имаме доста проблеми за решение, което може да стане единствено с общи старания “, счита ралишампионът.

В рамките на днешната полемика представителите на виновните институции ще обсъдят целите и стъпките за повишение на пътната сигурност. В събитието вземат участие заместник-министри, представители на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, на Главна дирекция „ Национална полиция “, на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и други специалисти. По-късно денем се чака да има конференция за медиите, на която да бъдат систематизирани резултатите от диалозите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР