Автомобилният производител Ford ще преобразува завода си в Торонто за

...
Автомобилният производител Ford ще преобразува завода си в Торонто за
Коментари Харесай

Ford преобразува завода в Онтарио в комплекс за електромобили

Автомобилният производител Ford ще преобразува завода си в Торонто за произвеждане на електрически коли и сглобяване на акумулатори. За превръщането на комплекса в такова оборудване компанията ще похарчи 1.8 милиарда $.

Промените са планувани да стартират в края на 2024 година като подготовка за идващото потомство електрически автомобили на Ford, които би трябвало да стартират да се доставят на потребителите през 2025 година

Около 3000 служащи в завода в Оуквил, Онтарио, се чака да запазят работните си места според от пазарните условия. Но някои индустриални служащи ще бъдат пуснати в отпуск по време на шестмесечния строителен развой.

Канада и комплексът Oakville ще играят жизненоважна роля в нашата промяна Ford-plus “, сподели основният изпълнителен шеф на Ford Джим Фарли.

Ford не сподели кои модели ще бъдат създавани на площадката, която ще бъде преименувана на Oakville Electric Vehicle Complex. Понастоящем заводът създава SUV коли Ford Edge и Lincoln Nautilus, задвижвани с газ.

Ford също по този начин не сподели какъв брой електрически транспортни средства заводът ще може да създава годишно. Преобразуването е стъпка към проекта на Ford да разшири фабриките за произвеждане на електрически автомобили. Разходите са част от авансово оповестения проект на Ford за 50 милиарда $ за промяна в ерата на електрификацията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР