Автомобилният гигант Volkswagen направи най-бързите промени в ръководството си от

...
Автомобилният гигант Volkswagen направи най-бързите промени в ръководството си от
Коментари Харесай

Нов шеф повежда най-големия производител на автомобили към технологичното бъдеще

Автомобилният колос Volkswagen направи най-бързите промени в управлението си от абсурда " Дизелгейт ", като назначи нов изпълнителен шеф и сътвори нова корпоративна конструкция, чиято цел е да подсигурява софтуерното бъдеще на концерна и да форсира вземането на решения във всичките му марки.

Досегашният началник на марката Volkswagen Херберт Дайс застава отпред на цялата група, заменяйки Матиас Мюлер, който се задържа на поста изпълнителен шеф по-малко от 3 години. Дайс ще оглавява и изследователската и развойна активност.

" Най-важната ми задача в този момент ще бъде да се причисля към нашия мениджърски екип и работещите в групата, като непрестанно преследваме и пренасочваме нашата еволюция към печеливш и водещ международен снабдител на устойчива подвижност ", съобщи Дайс.

Председателят на борда Ханс Дитер Пьоч изрече специфични благодарности на Мюлер, че оставя компанията в стабилнo положение. " Той освен безвредно ръководи Volkswagen през това време. Той преустрои радикално тактиката на Групата и инициира културната смяна. Той заслужава благодарности от цялата компания ", съобщи Пьоч.

Дайс, който е някогашен изпълнителен шеф на BMW, даде обещание през цялото време да заложи на новите технологии и да обуздае растежа на разноските.

Нова корпоративна конструкция

Автопроизводителят ще бъде прегрупиран в 3 съществени сегмента - " Обем ", " Премиум " и " Супер Премиум ", а подразделението за камиони и рейсове ще бъде квалифицирано за евентуално независимо листване на борсата. Доставките и съставените елементи ще бъдат обединени в обща конструкция.

Ръководителят на Audi и новото отделение " Премиум " Руперт Щадлер ще дава отговор за продажбите в цялата група. Шефът на Porsche и другото ново отделение Оливер Блуме " Супер Премиум " ще управлява производството на групата. Блуме става част от управителния съвет, дружно с ръководителят на профсъюзите в групата Гунар Килиан.

" Новата конструкция опростява ръководството на групата, редовно употребява синергиите в обособените оперативни единици и форсира вземането на решения ", настояват от компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР