Автомобилният алианс Renault-Nissan-Mitsubishi планира да пусне 12 нови, напълно екологични

...
Автомобилният алианс Renault-Nissan-Mitsubishi планира да пусне 12 нови, напълно екологични
Коментари Харесай

Renault-Nissan пуска 12 електромобила и робо-такси

Автомобилният алианс Renault-Nissan-Mitsubishi възнамерява да пусне 12 нови, изцяло екологични електрическия автомобил и робо-такси до 2022 година Това е част от новия 6-годишен проект на групата, който разгласи пред CNBC нейният началник Карлос Гон.

Алиансът счита да пусне 40 автомобила с друго равнище на самостоятелност, работи се и върху роботизирано транспортно средство.

Визията на Гон е за електрически, самостоятелни и свързани коли. Това е обвързвано и с все по-строгите екологични ограничения, които вкарват страните.

Инициативата на автомобилния консорциум е ориентирана главно към комерсиалните консуматори. " Има съществено търсене от компании като Uber и други. Възнамеряваме да се включим в конкуренцията, тъй като може да разполагаме с технологията, позволяваща на кола да се движи без водач ", уточни Гон.

Алиансът възнамерява " да удвои синергиите " сред фирмите в него от 5 на 10 милиарда евро на годишна база до 2022 година Начинът да се реализира това е посредством увеличение на съдействието сред Renault, Nissan и Mitsubishi Motors на общи платформи, задвижвания и електрически, самостоятелни и свързани технологии от последващо потомство.

" Очевидно част от нарастването ще пристигна от растежа на всяка компания, което значи областите, в които към този момент си сътрудничим, а синергиите ще порастват заради растежа на фирмите ", изясни висшият управител.

Според плановете трите компании, които продадоха към 10 млн. автомобила през 2016 година, ще продадат 10.5 млн. през 2017 година, а до края на плановия интервал годишните продажби ще се усилят до 14 млн.

Алиансът е фокусиран върху намаляването на разноските за акумулатори в електрическите автомобили си, поставяйки си за цел да ги редуцира с 30%. Друга значима цел е времето за зареждане на батериите за 230-километров пробег да бъде стеснено до 15 минути.

Групата обаче е обезпокоена за набирането на нужните първични материали. " Оценихме потенциала на производството на литий и потенциала, който може да бъде доставен доста бързо. Не мислим, че ще бъде проблем, най-малко през идващите 5-6 години ", съобщи Гон.

Най-големите пазари на Алианса остават Китай, Русия и Югоизточна Азия. Както Съединени американски щати, по този начин и Мексико са огромни пазари, само че там няма огромни благоприятни условия за напредък.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР