Автомобилните производители в Китай може да се наложи да спрат

...
Автомобилните производители в Китай може да се наложи да спрат
Коментари Харесай

Производството на коли в Китай може да спре през май

Автомобилните производители в Китай може да се наложи да спрат работа през май, в случай че доставчиците в Шанхай и близките региони не възобновят работата си. Това съобщи Хъ Сяопън, основен изпълнителен шеф на китайския производител на електрически коли Xpeng.

Нарастващите локдауни, с цел да се спре разпространяването на актуалната вълна на COVID-19 в Китай, водят до тапи на автомагистралите и пристанищата и до затваряне на безчет заводи.

Властите в Китай се пробват да разрешат обстановката, сподели Хъ Сяопън и добави, че се надява повече държавни служби да окажат поддръжка.

Опасенията му бяха подкрепени от изпълнителния шеф на Consumer Business Group на Huawei Ричард Юй, който също предизвести за големи стопански разноски, в случай че фабриките в Шанхай не могат да възобновят скоро производството. Юй сподели, че всички софтуерни и индустриални компании ще би трябвало да спрат производството през май.

Продажбите в най-големия авто пазар в света означиха спад през март поради строгите коронавирус ограничавания.

Автомобилният производител Tesla Inc. също усети проблемите, свързани с рестриктивните мерки на производството.

Американският авто производител спря производството в завода си в Шанхай от 28 март, което докара до загуба на продукция от над 40 000 електрически автомобили, съгласно калкулации на организация Ройтерс.

Производственият център в Шанхай създава 10 000 електрическия автомобил Model Y и 6 000 Model 3 на седмица.

Компанията Nio също спря производството във фабриката си в Хъфей, Източен Китай, макар че на локално равнище не бяха въведени локдауни, само че снабдители от други региони бяха спрели работа поради строги противоепидемични ограничения.

Производителите на коли в североизточните провинции на Китай пък възобновяват производството, защото тези райони стартира да излизат от въведените преди седмици локдауни.
ТЕМА преди 22 часа 460 преди 23 часа 401 преди 1 ден 1510
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР