Автомобилните производители предупредиха, че разкъсването на Закона за намаляване на

...
Автомобилните производители предупредиха, че разкъсването на Закона за намаляване на
Коментари Харесай

Nissan и GM предупреждават, че плановете на Тръмп за премахване на Закона за намаляване на инфлацията ще навредят на продажбите на EV в САЩ

Автомобилните производители предизвестиха, че разкъсването на Закона за понижаване на инфлацията ще навреди на растежа на продажбите на електрически транспортни средства в Съединени американски щати, откакто съветниците на някогашния президент Доналд Тръмп разкриха проекти да изкорми крайъгълния камък на зеленото законодателство на страната, в случай че бъде определен.

IRA има за цел да подтиква производството на електрически автомобили в Съединени американски щати, като предлага тласъци на потребителите, в случай че купуват акумулаторни коли, където избрани елементи се доставят от Съединени американски щати или от търговията им сътрудници.

Мярката, която има за цел да разубеди потребителите да купуват китайска технология, провокира десетки милиарди долари вложения в Съединени американски щати от групи за акумулатори и коли.

Но през ноември висши чиновници и съветници на акцията на Тръмп споделиха на Financial Times, че той възнамерява да преразгледа политиката на Съединени американски щати по време на втори мандат. Тъй като растежът на продажбите на EV се забавя и производителите на коли се отдръпват от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР