Автомобилната група Stellantis обяви, че компанията възнамерява да увеличи допълнително

...
Автомобилната група Stellantis обяви, че компанията възнамерява да увеличи допълнително
Коментари Харесай

Stellantis увеличава капацитета си за електромобили

Автомобилната група Stellantis разгласи, че компанията има намерение да усили в допълнение потенциала си за произвеждане на задвижващи модули за електрическите автомобили си посредством стартирането на индустриален развой в Сентготхард, Унгария.

Новата самодейност на Stellantis, в която влизат марките Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, FIAT, FIAT Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram Trucks и Vauxhall, се чака да проработи на цялостен потенциал през 2026 година, като за задачата в индустриалното оборудване ще бъде направена инвестиция в размер на 103 млн евро, включително и грантове и присъединяване от страна на унгарското държавно управление.

" Стартирането на производството на задвижващи модули за електрически автомобили в Сентготхард за усилване на нашата промяна към електрификация е друга значима част от нашата цел да предоставим на клиентите чиста, безвредна и налична подвижност ", споделят от Stellantis.

Задвижващите модули, които автомобилната група ще създава в Унгария, ще бъдат предопределени за вграждане в разнообразни платформи за електрически автомобили, включително такива създадени въз основата на STLA Small, Medium, Large и Frame.

В момента, в Сентготхард Stellantis създава 1.2-литрови трицилиндрови и 1.6-литрови четирицилиндрови мотори с вътрешно горене за разнообразни модели от портфолиото си марки.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР