Автомобилите на Tesla са известни с това, че преминават тестове

...
Автомобилите на Tesla са известни с това, че преминават тестове
Коментари Харесай

Назрява нов скандал: Tesla използва скрити кодове за краш тестове

Автомобилите на Tesla са известни с това, че минават проби за сигурност с изключителни резултати. Автомобилен запалянко обаче откри раздел от софтуера на Tesla, който е директно обвързван с протоколите за проби за сигурност.

Открит предходната седмица от известния хакер и софтуерен специалист Green или @Greentheonly в Twitter, кодът е особено обвързван с организации като ANCAP, EuroNCAP, Korea NCAP и I VISTA.

Това наподобява необичайно, като се има поради, че колите, употребявани в теста, са предопределени да покажат каква е бецопасността на колите, които хората могат да закупят от магазина.

Всъщност, преди новината да излезе нескрито, австралийският ANCAP даде на Tesla Model Y най-високия резултат до момента съгласно новия тестов протокол. Въпросът е дали тези резултати ще останат същите след проучването на този код.
`Назрява

Хакерът прибавя още, че явно Tesla дава на тези тестови центрове еднократни компилации (с имена на тестовите центрове) и евентуално може да промени настройките на колата, с цел да премине теста по-добре от немодифицирана кола.

Според Drive, ANCAP към този момент се се свързали с Tesla по отношение на софтуера, който е открит, като специалистите са поискали пояснение на изказванията, направени в Twitter. Предполага се, че кодът задейства системите за сигурност авансово, тъй като е сигурен, че ще се случи случай.

Това може да даде задоволително в допълнение време, с цел да се усъвършенства метода, по който се разпростират въздушните възглавници наред с други функционалности. Ако това се окаже правилно, то измамата ще е сравнима с тази на Volkswagen, който дълго време мамеше стандартите за излъчвания, променяйки софтуера по време на тестване.

Към момента нито блогърът, нито ANCAP упрекват Tesla в непозволени дейности. Те просто желаят да схванат какво прави кодът. Очевидно детайлностите за тази история ще се появят по-късно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР