Автомобилите Лада“ са символ на самоувереността на Русия, откакто започнаха

...
Автомобилите Лада“ са символ на самоувереността на Русия, откакто започнаха
Коментари Харесай

„Лада спря производство

Автомобилите „ Лада “ са знак на самоувереността на Русия, откогато започнаха да слизат от конвейерите по време на Студената война.

Заводите на компанията стопираха работа в сряда, откакто западните наказания лишаха нейната компанията майка „ АвтоВАЗ “от нужните съставни елементи и доставки за производство на коли, написа „ Уолстрийт джърнъл “, базирайки се на осведомени източници.

Затварянето на заводите отразява вредите, които съветската стопанска система стартира да понася от глобите, които Западът наложи на Москва, откакто съветският президент Владимир Путин реши да нахлуе в Украйна. Изключването на някои съветски банки от системата за междубанкови заплащания Swift направи по-трудно за съветските компании да реализират покупко-продажби с външни снабдители. Пътищата за доставки, изключително през Украйна, са затворени и поевтиняването на рублата оскъпи задграничните доставки.

В предишното сходно прекъсване на работата беше немислимо. През руските времена „ АвтоВАЗ “ издига гигантска фабрика на брега на река Волга, способна да поддържа домашна верига за доставки.

Днес обаче „ АвтоВАЗ “ е благосъстоятелност на френския авто производител Renault SA, а заводът в град Толиати разчита на фабрика на Renault в Румъния за съставни елементи. Повече от 20% от частите на „ АвтоВАЗ “ се доставят от чужбина.

„ Ако търговията спре, „ АвтоВАЗ “ стопира “, сподели някогашен член на борда на „ АвтоВАЗ “. „ Путин знае, че не може да се оправи самичък “, добави той. Ще отнеме месеци или даже години, с цел да стартира още веднъж производството без поддръжката на Renault, добави някогашният член на борда.

Говорител на „ АвтоВАЗ “ сподели, че компанията възнамерява да спре заводите си най-малко до 11 март заради световния дефицит на чипове, който засегна производителите на коли по целия свят. Той отхвърли да разяснява глобите.

Работниците, които не желаят да употребяват дните на отпуската си, ще получават част от месечния си приход, до момента в който заводът не работи, сподели представителят. Служителите, работещи в производството и дистрибуцията на аварийни елементи, както и в обслужването на клиенти, ще съблюдават цялостен работен график през този интервал. Говорителят добави, че компанията поставя всички старания да възобнови производството допустимо най-скоро в завода в Толиати и друга фабрика в Ижевск, на към 1100 километра източно от Москва.

Русия е изправена пред дефицит на нови коли, в случай че производителите като „ АвтоВАЗ “ останат парализирани. „ Лада “ е единствената домашна марка в Русия със забележителен пазарен дял, като през предходната година тя е отговаряла з 21% от продажбите на коли в Русия. Много задгранични производители на коли стопираха производството на транспортни средства в съветските. Страната има към 46 милиона леки коли, които са приблизително на към 15 години, разяснява Томас Бесон, анализатор в брокерската компания Kepler Cheuvreux.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР