Автомобил с чиновници е бил взривен в Белгородска област на

...
Автомобил с чиновници е бил взривен в Белгородска област на
Коментари Харесай

Инцидент с руска мина в Белгород осакати чиновник

Автомобил с служители е бил взривен в Белгородска област на Руската федерация. Колата е минала върху съветска мина.  Това твърди съветникът на кмета на краткотрайно окупирания Мариупол Пьотр Андрющенко, представен от УНИАН.

Според него това е станало  близо до границата с Украйна.

Отбелязва се, че вследствие на детонацията заместник-началникът на администрацията на Краснояруж Игор Бородайенко е с откъснати крайници. Той е в реанимация в тежко положение.

" Ръководителят на администрацията на селското населено място Вязовски Галина Пащенко получи пострадване от детонация на мина и скъсване на меките тъкани на главата. Третият пасажер получи разтърсване на мозъка и закрито пострадване на гръдния панер и коремните органи. Просто шанс. Чия е мината - в последна сметка е ясно. Руска противотанкова мина, с цел да не минават нашите ДРГ. Успешно миниране ", добави Андрюшченко.
 Русия свалила украинска балистична ракета над Белгород
Русия свалила украинска балистична ракета над Белгород

Няма данни за жертви и нанесени материални вреди

В Украйна беше " премахнат " заместник-командирът на 14-и армейски корпус на Северния флот генерал-майор Владимир Завадски. Вероятно е блъснал съветска мина надалеч от фронта. В началото на ноември бойци от 15-ти мобилен граничен отряд " Стоманена граница " с   два съветски танка Т-72 бяха взривени от личните си мини.

Припомняме, че по-рано тази седмица противовъздушната защита на Русия смъкна изстреляна от Украйна тактическа балистична ракета " Точка-У " над Белгородска област.

Граничните територии на Белгородска област

Има починали и ранени измежду цивилното население .

В тази връзка районът има " жълто " (високо) равнище на терористична опасност. Бедствено състояние е въведено в 15 крайгранични обитаеми места.
 Москва свалила украински дрон над Белгород
Москва свалила украински дрон над Белгород

Няма потърпевши и вреди, заяви регионалният шеф Вячеслав Гладков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР