Автомобил, който произвежда питейна вода. Изобретението е на израелска компания,

...
Автомобил, който произвежда питейна вода. Изобретението е на израелска компания,
Коментари Харесай

Зелена светлина: ​Автомобил произвежда питейна вода

Автомобил, който създава питейна вода. Изобретението е на израелска компания, която от дълго време умее да трансформира въздуха във вода. Но в този момент е решила да вкара технологията в колите.

Майкъл Рутман, представител на софтуерна компания: Ето това е вода от въздуха. Да, тя се прави от въздуха. От влажността във въздуха.
Автомобилът може да създава вода даже в зони, където замърсяването на въздуха е доста огромно. След като бъдат уловени, кондензираните капки се пречистват от специфични филтри, тъй че водата от чашата може напряко да се пие.
Майкъл Рутман, представител на софтуерна компания: Качеството на водата е доста положително. Тъй като тя се създава незабавно, не е належащо да бъде превозена. Не са нужни специфични контейнери или бутилки. Добро решение за пътешестване, изключително за региони с дефицит на питейна вода.
Машината употребява специфични „ пластмасови листа ", които охлаждат въздуха. След това получените капки вода минават през създадена за потребностите на уреда филтрираща система. Необходимо е единствено водачът да натисне едно копче и...чашата му се цялостни.

Идеята за вода от въздуха изобщо не е нова, само че новаторското при израелската разработка е, че процесът е бърз и не е безценен. Най-малките домашни устройства могат да създават по 5 литра дневно.

Технологията била създадена преди 6 години. Първите машини били проектирани за израелската войска. Но действителният тест за качествата на уреда бил през 2013-та година, след опустошителния ураган на Филипините. Тогава компанията изпратила в засегнатите зони машини, които обезпечили по този начин нужната чиста питейна вода за потърпевшите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР