Автомивките в Пловдив завъртяха добри обороти заради дъжда от Сахара.

...
Автомивките в Пловдив завъртяха добри обороти заради дъжда от Сахара.
Коментари Харесай

Сахарският дъжд направи големи поразии на пловдивчани

Автомивките в Пловдив завъртяха положителни обороти поради дъжда от Сахара. Той остави грозни, жълтеникави петна по колите, които личат изключително доста на черните возила. Вчера сутринта за автомивка на самообслужване се е чакало на опашка, научи " Марица ".

При две работещи кафези имаше най-малко още четирима водачи сутринта към 9 часа. Всички клиенти желали единствено външно разчистване. При обектите на самообслужване програмата е къса - 2 минути шампоан и още две минути изплакване с вода, което прави общо 2 лв.. Вътрешно разчистване с прахосмукачка коства също левче, само че трае 4 минути. При по-обстойното миене на колата по другите автомивки, където взе участие и човешки труд, цената е към 8 лв., само че в нея са включени и спомагателни услуги - измиване на джанти и прагове с вода, изплакване с препарат против формиране на капки и подсушаване с въздух и други.

Сахарският дъжд от дълго време не е извънредно събитие за Пловдив и района. Случва се съвсем всяка година, а от време на време и по два-три пъти на сезон, обясниха дежурните метеоролози от филиала на Национален институт по метеорология и хидрология в Пловдив. До него се стига, когато дребни песъчинки и прахуляк от Сахара се засмукват от образувал си циклон в Северна Африка. Той се завихря в атмосферата и се придвижва през Средиземно море към Европа. Най-често преваляванията, породени от циклона, са в централната част на Стария континент.

Жълто-кафявият дъжд се записва на земята, когато валежите са слаби. При проливен дъжд нормално песъчинките се отмиват бързо.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР