Автоматични дефибрилатори са разположени в четирите най-натоварени метростанции в София.

...
Автоматични дефибрилатори са разположени в четирите най-натоварени метростанции в София.
Коментари Харесай

Всеки може да използва автоматичните дефибрилатори в метрото при нужда - вижте как

Автоматични дефибрилатори са ситуирани в четирите най-натоварени метростанции в София. Устройствата може да се употребяват от всеки жител при положение на нужда, а от Столична община са обезпечили подготвени чиновници на " Метрополитен " през цялото работно време на метростанциите.

Целта е да се обезпечи навременна реакция при положение на сърдечен арест. Устройството единствено проучва сърдечните индикатори на пациента и преценя дали има потребност от електрически подтик, тъй че потреблението му от немедицинско лице не може да навреди на индивида в потребност.

" На метростанциите достъпът на медицински екипи е усложнен, да не приказваме за коли за спешна помощ. Затова задачата ни е да има опция за незабавна реакция на тези изцяло безвредни за потребление дефибрилатори. Всеки ден през 4-те метростанции минават над 100 000 души. Да не дава Бог, да ги използваме, само че концепцията е да се даде налична и незабавна здравна грижа при положение на потребност. " - съобщи в " Денят стартира " Георги Георгиев, ръководител на СОС

Столична община е закупила и пети автоматизиран дефибрилатор, който е разполагаем на спешната работа.

Как можем да използваме дафибрилатора и да помогнем за спасяването на човешки живот вижте в директното включване на София Цветкова.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР