Автомагистрала Европа“ представлява много проблеми и малко строителство, но започва

...
Автомагистрала Европа“ представлява много проблеми и малко строителство, но започва
Коментари Харесай

АМ Европа – много проблеми, малко строителство

Автомагистрала „ Европа “ съставлява доста проблеми и малко строителство, само че стартира разрешаването на проблемите един по един.

Това изясни пред публицисти служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков. Той посети Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ със служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Иван Шишков сподели, че има опция придвижването да бъде пуснато отчасти, с цел да бъде омекотен трафикът.

Между ГПКП „ Калотина “ и Автомагистрала „ Европа “ има сектор към 150 метра, който е отвън плана, само че е планувано да бъде утвърдено разширението му към граничния пункт, добави Шишков. „ Мога да уверя, че пунктът ще се свърже с автомагистралата, а не пунктът да се свърже с двулентов път, както е на гръцката граница на " Кулата “, сподели той.

По думите му другият проблем за автомагистралата е бил третият лот, който е сред София и Сливница. " Там одобрихме в детайли организационен проект, само че той ще се забави, тъй като би трябвало да бъде изчакано решението за градеж ", изясни министърът.

Според него това няма да стане по-рано от идващите три-четири месеца, тъй като е планувано и отчуждаване. Той заяви, че ще има и паркинги, където ще могат да паркират тирове, с цел да не бъдат създавани проблеми на пункта. " Намерили сме две места, като имам поради и още едно място ", добави той.

" Това е нещо, което липсваше на плана. Всички ние знаем какъв брой е належащо в пиковите моменти да има места за паркиране на тежкотоварните камиони. Още повече, че тук се касае за автомагистрала, където колите се движат с огромна скорост и те няма по какъв начин да се изсипят на пункта ", разяснява Иван Демерджиев. По думите му това би довело до тапи, на които ставаме очевидци на други места в България.

Пунктът ще се свърже с автомагистралата напълно скоро, съобщи Иван Шишков. В момента се организират диалози да бъде издадено допълнение към решението за градеж. Очаквам да бъде импортиран план от строителя, с цел да го одобря, сподели той и добави, че чака това да се случи в границите на към месец. " Надяваме се до Нова година част от трасето да бъде пуснато на биндер ", добави служебният министър.

Строителството на втория стадий на граничния пункт също стартира, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев. " Целта е, откакто автомагистралата бъде приключена, тя да бъде обвързвана с пункт с доста по-голям потенциал ", сподели той и добави, че трасетата ще бъдат увеличени до 28.  Според него със завършването на този план трафикът ще бъде омекотен.

" По същия метод работим и във връзка с всички други съществени гранични пунктове в страната. „ Капитан Андреево “, „ Кулата “ и двата северни пункта на Русе и Видин. Идеята е да бъде увеличена пропускливостта на всички места ", изясни Демерджиев.

Срокът на осъществяване на плана е 180 дни, посочи министърът и добави, че чака лятото на идната година да е подготвен.

Ремонтните дейности ще се правят поетапно, изясни вътрешният министър. Ще се стремим минимално да засягаме трафика, сподели още Иван Демерджиев. Той означи, че е основана работна група, която следи осъществяването на плана, с цел да няма закъснение.

Работим по всички версии, сподели Иван Демерджиев във връзка откриването на 12-годишния Александър от Перник. Българските жители ще бъдат известени, когато има мнение коя е безапелационната, сподели той и добави, че детето е било в положение да откри храна и вода.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР