Автобусни превозвачи, таксиметровите шофьори и ресторантьори няма да излязат на

...
Автобусни превозвачи, таксиметровите шофьори и ресторантьори няма да излязат на
Коментари Харесай

Автобусните фирми няма да протестират утре |

Автобусни превозвачи, таксиметровите водачи и ресторантьори няма да излязат на митинг на следващия ден, оповестиха от Камара на автомобилните превозвачи в България.

, че ще блокират кръстовища в огромните градове, ще спрат междуградските рейсове, както и че ще блокират гранични пунктове. Исканията на протестиращите са за преразглеждане на мярката за подкрепяне 60 на 40 и помощи употребяват компаниите със спад на приходите от над 20%. Освен това те упорстват, също като земеделските производители, да си връщат акциза в цената на горивата.

На извършена през днешния ден среща с министрите на труда и обществената политика и на превоза Гълъб Донев и Христо Алексиев, държавното управление е поело ангажимент за Коронавирус мярка за транспортния отрасъл. 

Още през днешния ден стартира работата и по смяна за Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина, допълват от Камарата.

Оттам оповестяват още, че служебните министри са се заели да бъде издирван механизъм за основаване на нарочна мярка за подкрепяне в границите на идващите две седмици. Уговорена бе и опцията за смяна в Наредбата за изискванията и реда за даване на средства за компенсиране на понижените доходи от използването на цени за публични пътнически транспорти по автомобилния превоз.

И двете страни са постигнали единодушие, че би трябвало да бъдат проведени целенасочени взаимни инспекции на контролните органи за нерегламентиран транспорт на пасажери, като се ускори контрола от страна на Национална организация по приходите.

Договорено е запазването на актуалната ставка за различен налог и през идната данъчна година.

От Камарата въпреки всичко остават в подготвеност за митинги. Ако не бъдат изпълнени настояванията им, демонстрации ще има на 13 октомври, допълват още те. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР