Автобусни превозвачи излизат на протест на 18 февруари, ако не

...
Автобусни превозвачи излизат на протест на 18 февруари, ако не
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи готвят протест на 18 февруари

Автобусни превозвачи излизат на митинг на 18 февруари, в случай че не бъдат решени проблемите в бранша. Сред настояванията им са да се криминализират нерегламентираните транспорти, а след въвеждането на тол системата за таксуване, рейсовете да не бъдат обхванати от нея.

Превозвачи упорстват или да продължат да употребяват винетките, или да се получават от страната обезщетения и дотации. Магдалена Милтенова от Браншови съюз за стопанска самодейност в превоза добави:“Това, което в действителност следва да създадем на митинга, са ефикасни протестни дейности в цялата страна, т.е. ще преустановим транспортите в цялата страна, да пристигна миг, в който няма да има към този момент кой да обслужва тези линии, тъй като ние просто ще банкрутираме.

Ние неведнъж слагаме проблемите на автобусния отрасъл. Знаете, че години се борим с нерегламентираните транспорти на пасажери, от години слагаме въпроса с цените и възлагането на публичните поръчки. Не без значение е и казусът с идното въвеждане на тол системите, защото до сегашния миг не е ясно какво ще се случва в тази посока. Не безпроблемен е и фактът, че българското законодателство не е синхронизирано с европейското, че се нарушават жестоко разпоредбите, които са заложени“.

За да бъдат чути и решени проблемите на автобусните превозвачи, Милтенова сподели, че са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов, осведоми БНР. Копие от това писмо е изпратено и до Министерството на финансите и до това на превоза.

Автобусни превозвачи чакат реакция от страна на страната, защото нерешените проблеми в сектора могат да доведат до банкрут на транспортни компании.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР