Автобусът на Беса Транс не е имал лиценз за международен

...
Автобусът на Беса Транс не е имал лиценз за международен
Коментари Харесай

РСМ: Тече процедура за отнемане на лиценза на Беса Транс

Автобусът на " Беса Транс " не е имал лиценз за интернационален транспорт на пасажери, а тече и процедура по за лишаване на лиценза и на самата компания. Това съобщи македонският министър на превоза и известията Благой Бочварски сподели довечера. Той се базира на резултати от извършена инспекция на управляващите в Северма Македония, заяви МКД.

Според законодателството на страната, на всяка сходна компания се лишава лиценз, в случай че бъде открито сходно нарушаване.

" Ще бъде осъществена изключителна инспекция на сдружението ", сподели Бочварски.

По-рано стана ясно, че още 23 македонски компании са регистрирани на адрес в Кюстендил, на който е записана компанията притежател на македонския рейс, аварирал на Автомагистрала " Струма ". Това излиза наяве от инспекция в Търговския указател.

Фирмата съществува от 2011 година, а от 2019 година едноличен притежател на капитала й е 30-годишният А. З. - македонски жител от албански генезис. Фирмата постоянно провежда екскурзии до Турция. Въпреки че публично по регистрация седалището й е в Кюстендил, компанията има офиси в Скопие и няколко града в районен съд Македония.

Припомняме, че, който изгоря изцяло в нощта на 23 ноември, стана при 31 км на автомагистрала " Струма ". Загиналите са 45 души, сред тях 12 деца. Седем са оживелите, като те са признати в " Пирогов " с обгаряния, вдишали са и дим. Един потърпевш е признат в травматологията със счупвания.

Според последната информация, положението на ранените е устойчиво, заяви по-рано довечера Българска национална телевизия.
 От
От " Беса Транс - Скопие ": Молим за опрощение, не сме в положение да даваме информация

" Днес е доста тежък ден "

Автобусът се е блъснал в мантинелата и в дясно, и в ляво, в преградната мантинела сред двете платна. Изгорял е изцяло, като точно огънят се допуска, че е причина за гибелта на толкоз доста хора. Свидетели на случая са дали показания за гърмеж.

Превозното средство е с регистрация на Република Северна Македония. Автобусът се е движил в ескорт с още три рейса, като част от туристическа група на посещаване в Истанбул.

Малко преди случая са създали отмора на бензиностанция край София, където може да е имало прекачвания сред рейсовете. Заради това и към момента не се знае точната идентичност на умрелите.

Изгорелият рейс е бил последният от колоната, по тази причина и останалите не са разбрали за случилото се незабавно.
 Още 23 македонски компании регистрирани на кюстендилския адрес на превозвача от Автомагистрала
Още 23 македонски компании регистрирани на кюстендилския адрес на превозвача от Автомагистрала " Струма "

Оказва се, че в посочения апартамент живее стара жена

Вероятна причина за пожара, който е изгорил рейса, е ударът в мантинелата, който може да е провокирал искра. Районът е със завой, а по време на удара евентуално е валял и слаб дъжд, което прави пътната настилка мокра и хлъзгава.

Не се изключва и заспиване или здравословен проблем на водача.

Станислав Владимиров съобщи сутринта, че по трасето стават постоянно произшествия, като денивелацията на трасето е огромна.

От, че точно там се случват пътнотранспортни катастрофи. Сформирана е работна група, която да огледа мястото и положението на пътя.

Според Йонко Иванов не изключва причина за случая да е и техническа нередовност на рейса.
 Македонската полиция обкръжи офиса на компанията притежател на рейса, аварирал на Автомагистрала „ Струма “
Македонската полиция обкръжи офиса на компанията притежател на рейса, аварирал на Автомагистрала „ Струма “

Пред офиса се събират и близки на починалите

Експертът от Института за пътна сигурност Богдан Милчев настоя на това, че не дава отговор на стандартите.

Македонското държавно управление разгласи за жертвите от злополуката.

Утре, 24 ноември, е ден на народен печал в страната ни за пожара в в село Рояк и за.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР