Автобусът ковчег погреба дете пълен отличник на 14 години и

...
Автобусът ковчег погреба дете пълен отличник на 14 години и
Коментари Харесай

Трагедията е неописуема! Светло бъдеще очаквало малкия Георги, загинал в кошмара край Своге!

Автобусът ковчег погреба дете цялостен първенец на 14 години и баба му, а вуйчо му е със строшен череп и заплаха за живота в " Пирогов ". 

" Георги ни беше другар. Той беше мирен, непретенциозен, извънредно интелигентен и добър. Обичаше националните танци, не пропускаше екскурзия. Беше огромен родолюбец и непрекъснато говореше какъв брой обича България ". Това описаха пред " Телеграф " съученици на издъхналото дете, откакто възпламениха свещ в памет на жертвите от адското меле, което се разигра в събота вечерта на 2 км от Своге, съобщи Блиц.

" Георги беше доста интелигентен. Той приключи с цялостно отличие 7-и клас и го одобриха още на първо класиране във Финансово-стопанската гимназия. Тя беше първото му предпочитание в листата ", описаха съучениците му. Баба му Дарина всеки уикенд го водела на екскурзии, проведени от пенсионерския клуб в Световрачане. Преди време двамата даже отишли за ден до Гърция, като след това момчето разказвало за прекарванията на приятелите си. Във съдбовната събота с Георги и баба му тръгнал и вуйчо му Симеон. " Майка му Цветелина беше болна, по тази причина не отиде, другояче и тя се беше записала. А татко му Кънчо остана да оказва помощ да гледат дребното му братче ", споделиха почернени близки на семейството.



Във съдбовната екскурзия към манастир " Седемте престола " се присъединил и дядо Григор със брачната половинка си. " Гришата прекара инсулт. Победи го с дебелоглав. В дигна се на крайници и продължи да оказва помощ на всички. Обичаше да пътува, единствено това го караше да се усмихва, по тази причина се записаха. А какво става - той издъхна, откакто победи мозъчния удар ", със сълзи описват околните му. 

По думите им той бил доста набожен и постоянно ходел и на черква. По време на злополуката Григор умрял на място, а жена му е с заплаха за живота.

" Зълва ми Славка Колева правеше ремонт на къщата. Затова взехме решение, че не е отпътувала за " Седемте престола ". Потърсихме я, оказа се, че въпреки всичко е решила да тръгне. Тя е някогашна председателка на пенсионерския клуб, не пропускаше екскурзия. Това беше единственото й развлечение ". Тежките думи изрече с прегракнал спокоен глас Емилия Колева, която с щерка си и внучката стояха пред фамилната къща в Световрачане. Те споделиха, че в началото никой не им е давал информация къде е 59-годишната Славка, а през вчерашния ден разбрали, че е в моргата в Своге. " Мъжът ми, братът на Славка, не е на себе си. Не може даже да приказва, несъответстващ е, чуди се по какъв начин се е стигнало до такава степен. Ние живеехме дружно, Славка в горната, ние в долната къща. Сега какво стана - вървим на заупокойни молебствия, подрежда Емилия. 

Екскурзията на гибелта, както локалните хора в Световрачане назовават пътуването до " Седемте престола ", коствала 12 лв.. В нея се записали съвсем всички членове на пенсионерския клуб. Жената, която провела съдбовната екскурзия, се споделя Бистра, описаха почернените близки на починалите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР