Автобус на пловдивския градски транспорт удари майка с детска количка

...
Автобус на пловдивския градски транспорт удари майка с детска количка
Коментари Харесай

Прокуратурата решава за шофьора на автобуса, блъснал майка с количка

Автобус на пловдивския градски превоз удари майка с детска количка на пешеходна пътека в четвъртък. Жената беше настанена в болница с заплаха за живота. Шофьорът е задържан. В петък прокуратурата би трябвало да реши дали да удължи задържането му или да го освободи, оповестява.
 
Пострадалата е пресичала на обозначена пешеходна пътека и на светофарна уредба. Полицията към момента не е открила дамата с детската количка или рейсът са минали на червен светофар. Според очевидци майката е пресякла на зелено.
 

Тя и бебето й са откарани в Университетската болница „ Свети Георги ”. Жената е с премазан крайник, с фрактура на таза и тежка контузия на главата. Състоянието й към момента е сериозно. Детето няма пострадвания.
 
„ Жената пресичаше на пешеходната пътека с детска количка. Количката хвръкна. Не можах да видя детето по какъв начин е, защото тя беше от другата страна. Майката беше цялата в кръв. Шофьорът спря по-надолу, с цел да окаже помощ ”, споделя очевидката Десислава Попова.
 

Водачът е на 47 години. Тестван е с дрегер на място. Алкохолната му проба е негативна. От транспортната компания, в която работи, споделиха, че той е с дълготраен стаж и до момента не е имал съществени нарушавания. Неговото пояснение е, че страничното огледало на рейса му попречило да види дамата, която изскочила в последния миг. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР