Автобиографията на принц Хари се превърна в най-бързо продаваната нехудожествена

...
Автобиографията на принц Хари се превърна в най-бързо продаваната нехудожествена
Коментари Харесай

Книгата на принц Хари предизвика гневни реакции в Афганистан

Автобиографията на принц Хари се трансформира в най-бързо продаваната нехудожествена книга във Англия. За ден са изкупени над 400 хиляди копия. Междувременно принц Хари  упрекна медиите, че вадят думите му от подтекст. Най-малкият наследник на крал Чарлз III засяга рецензиите след думите му, че по време на службата си в Афганистан е гледал на задачите като „ шахматни фигури “. Твърди, че е умъртвил 25 хипотетични бойци на талибаните.

Коментарите на принц Хари за службата му в английската войска в Афганистан шокираха родственици на жертви в страната.

Мулла Абдула е изгубил девет членове на фамилията си през 2011 година, когато английска ракета удря дома му в провинция Хелманд. Той постоянно посещава гробовете им и се възмущава от мненията на Хари.
Призоваваме интернационалната общественост да изправи този човек пред съда и да ни компенсира за загубите ни, ние загубихме къщата си, живота си и членовете на фамилията си, загубихме поминъка си, а също и околните си.
Мулла Абдулла

В същата провинция историята на Наби е сходна. В неговия случай са починали 11 членове на фамилията му, множеството от които дами и деца.
Когато се случи случаят, английските сили бяха тук, американците тогава не бяха тук. Един аероплан прелетя над селото и до момента в който вечеряхме, той се върна и се насочи към онази къща там, къщата беше цялостна с дами и деца, в продължение на един час чувахме рев и по-късно - единствено тишина.
Наби Акаа

Принц Хари служи в английската войска в продължение на десетилетие и е изпълнявал две задачи в Афганистан. Той беше неодобрен, че е коментирал убийства в книгата си. От своя страна Хари упрекна медиите, че вадят думите му от подтекст, което може да заплаши фамилията му. Защити мненията си като изясни, че е желал да помогне за понижаване броя на самоубийствата измежду ветераните. Автобиографията „ Резервен “, която излезе на пазара във вторник, се трансформира в най-бързо продаваната нехудожествена книга във Англия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР