Автентичната личностна неповторимост е начин на живот, който включва в

...
Автентичната личностна неповторимост е начин на живот, който включва в
Коментари Харесай

Петте елемента на автентичния човек

Автентичната личностна неповторимост е метод на живот, който включва в себе си себепознание, морална честност, както и поддържането на самостоятелни полезности и еднаквост. Автентичността е висш израз на психологичното здраве и зряла възраст. За да се стигне до нея се минава през доста тествания и лутания. Нещо повече, тя не е нещо, което се реализира един път и вечно, тя е методът, по който вървим през живота си.

В нашето, захласнато от имиджа общество, е мъчно да се намерят хора, които са самите себе си. Става още по-сложно, като си помислим, че достоверността не е черно-бяла. Наистина, някои от най-автентично изглеждащите на пръв взор хора, са единствено доста положителни „ артисти “, специализирали се в сменянето на маските, костюмите и влизането в разнообразни функции. Това е една от най-големите нещастия в нашата просвета. Както Вироника Тугалева споделя: „ Никога няма да схванеш кой си, в случай че не отхвърлиш този, на който се преструваш. “

Ето петте черти, които достоверните хора култивират в себе си съзнателно:

ПРИЕМАНЕ

Колкото по-добре познаваме и обичаме нашата достоверна същина, толкоз по-малко склонни сме да съдим другите. В реалност, в по-голямата си част, нашето осъждащо държание се корени в личните ни неуспехи и неустановеност. Колкото повече схващане имаме към личните си дефекти, толкоз по-лесно става да приемем грешките на другите. В последна сметка, в случай че си удовлетворен от себе си, за какво ти е да принизяваш другите хора? Както Марк Грийн написа: „ Самодоволният плач, осъдителен другите, се пробва да скрие шума от танца на скелетите в личния си килер. “

ПОЧТЕНОСТ

Автентичният човек постоянно ще избере да живее живота си съгласно личните си полезности, даже и когато решението му може да се окаже противоречиво или непопулярно. Често, когато се представяме с маска пред света, е тъй като желаеме да избегнем рецензията на близките. По-лесно е да създадем компромис с полезностите си, в сравнение с да предизвикваме разтърсвания.

Въпреки това, човек, който е приел своята достоверност и е избрал да живее съгласно нея, ще понесе по-лесно неодобрението на обществото, в сравнение с своето лично. Това е по този начин, тъй като тези хора в действителност ценят своя темперамент и имат вяра с цялото си сърце в това, което са избрали да бъдат.

КУРАЖ

Автентичният живот изисква изненадващо количество персонална храброст. Изисква се доста кураж да се вгледаш почтено в себе си и да откриеш кой си в действителност. Това изисква доста повече кураж, в сравнение с да застанеш подобен, какъвто си пред света. Както изяснява Мая Анджелоу: „ Смелостта е най-важната от всички добродетели, тъй като без храброст не можете да практикувате никоя друга добродетел поредно “.

ПРОШКА

Да обвиняваш другите, значи да оправдаваш себе си. Хората, които живеят живота си с оптималната доза меродавност са склонни да простят на себе си и другите доста по-лесно. Те признават, че оскърбяващото държание, грешките и минусите на характера, са съвсем постоянно непреднамерени.

В своята почтеност, те са в положение да разпознават личните си дефекти и недостатъци. Те са способни да разпознават своите неточности, да ги поправят, да си вземат поука и да не престават напред. Човек, който практикува това във връзка с себе си е доста по-склонен да подари с благодатта на прошката и другите.

САМОНАБЛЮДЕНИЕ

Липсата на самоанализ може да бъде най-голямата преграда пред достоверността. Няма по какъв начин да бъдем най-хубавата версия на себе си, в случай че в края на краищата, нямаме визия кои сме – и за жалост множеството от нас не се занимават с този въпрос. Отделете време, разгледайте вашия вътрешен и външен свят. Погледнете характера си с почтеност и схващане. Какви неточности сте позволили в последно време? Как успяхте да се справите с тях? Кои от нещата, които вършиме ви карат да се гордеете най-вече? Това няма нищо общо със самонаказването за несъвършенствата ви. Става въпрос за решението да разгледате характера си с добрина и ангажимент за личностно израстване.

Във всеки човек има непрекъсната битка сред това, което е, и това което би трябвало да бъде. Наистина, не всеки вижда тази битка.
Хавиер Бардем

Не позволявайте на упованията и мненията на другите хора да повлияят на вашите решения. Това е вашият живот, а не техният. Правете това, което е най-важно за вас; правете това, което ви кара да се чувствате живи и щастливи. Не позволявайте на упованията и концепциите на другите да лимитират кой сте. Ако позволите на другите да ви споделят кой сте, живеете в тяхната действителност - не във вашата. Има толкоз доста неща, които можете да изживеете, наместо да угаждате на хората. Има толкоз доста неща, които можете да изживеете, разнообразни от това да следвате предписанията на другите. Има толкоз доста неща, които можете да изживеете, в сравнение с тези, сега. Трябва да решите кои сте вие за себе си. Превърнете се в цялото си създание.
Рой Т. Бенет

Единственото закононарушение е да унищожаваш самия себе си, в действителност, всъщност, това значи да убиваш единственият живот, който има цена: живота на своят дух.
Жан Жьоне

В реалност всеки човек е като обособен остров и той може да построи мост към другите, в случай че на първо място бъде себе си, в случай че му позволим да бъде себе си.
Карл Роджърс

Източник: iheartintelligence.com
Изображения: Neurowiki 2014 - Wikidot, henriettaharris.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР