Австрийското правителство обяви, че ще въведе национална лотария, за да

...
Австрийското правителство обяви, че ще въведе национална лотария, за да
Коментари Харесай

Австрия прави лотария, за да насърчи ваксинирането

Австрийското държавно управление разгласи, че ще вкара национална лотария, с цел да насърчи въздържащите се да се имунизират. Това става часове, преди Народното събрание да одобри законопроект за въвеждане на наложителна имунизация, заяви организация " Ройтерс ".

Приблизително 72% от популацията на Австрия е изцяло имунизирано против Covid, което е един от най-ниските равнища в Западна Европа.

Новите случаи на заразяване сложиха в сряда следващ връх поради разновидността Омикрон. Правителството желае да избегне ново национално блокиране, защото страната излезе от четвъртото си едвам предишния месец.

Канцлерът Карл Нехамер на взаимна конференция с водача на опозиционните социалдемократи Памела Ренди-Вагнер, с която е била контрактувана мярката, разгласи, че в
лотарията ще бъдат раздавани ваучери.

Нехамер сподели, че желае да има финансова премия за тези, които се имунизират, добавяйки: „ Научихме се от предишното и видяхме, че
лотарията за имунизация е най-хубавият вероятен метод за основаване на такава система ".

Планира се жителите, без значение дали към този момент са имунизирани или не, да получават по един билет за всяка сложена доза - общо три билета за тези, които са си създали подсилваща ваксина. Всеки десети билет ще завоюва ваучер в размер на 500 евро, сподели Нехамер, без да показва защо са ваучерите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР