Австрийският шампион привлече 20-годишния полски централен защитник Камил Пятковски, който

...
Австрийският шампион привлече 20-годишния полски централен защитник Камил Пятковски, който
Коментари Харесай

Залцбург се подсили в защита с полски талант

Австрийският първенец притегли 20-годишния полски централен бранител Камил Пятковски, който играеше до момента в Раков (Ченстохова), намиращ се на 3-о място в Екстракласа преди подновяването на шампионата. Пятковски е юношески национал на Полша и обект на сериозен интерес, най-много от италиански тимове. Трансферната сума е 5 милиона евро, а договорът на младока с австрийския клуб е до юни 2026 година.

Освен от Република България Залцбург, интерес към него е имало от,, (Бергамо),, и. Отказването на Болоня пък евентуално е отворил опцията и за българския защитник, който нощес мина там чартърен от.

OFFICIAL: Polish centre-back talent to join us in the summer

20-year-old Kamil is to leave for us at the end of the season and has signed a contract until 30 June 2026.
— FC Red Bull Salzburg EN (@FCRBS_en) " Преминаването ми в Република България Залцбург е една от спортните ми фантазии, към които съм се стремял. Въпреки че имах няколко други оферти, аз бях безапелационен, че желая да се преместя тъкмо тук. Този клуб дава огромни благоприятни условия за развиване на младите играчи ", съобщи при идването си в Града на Моцарт младия футболист.

Иначе момчето започва професионалния си път в Заглембе (Люблин), а от 2019 година се реалокира в Раков. Там е записал 43 мача и 2 гола и е викан във всеки един лагер на полския юношески тим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР