Австрийският президент Александър Ван дер Белен си осигури втори шестгодишен

...
Австрийският президент Александър Ван дер Белен си осигури втори шестгодишен
Коментари Харесай

Александър ван дер Белен стана президент на Австрия за втори път

Австрийският президент Александър Ван дер Белен си обезпечи втори шестгодишен мандат, като завоюва повече от 50% от гласовете на изборите в неделя, съгласно първичните прогнози, оповестени след приключването на гласуването.

Нито една от главните центристки партии не показа претенденти на изборите и високопоставени фигури от двете поддържаха Ван дер Белен, 78-годишен някогашен водач на Зелените. Крайнодясната Партия на свободата беше единствената партия в Народното събрание, която издигна претендент против него.

78-годишният доскорошен президент на Австрия Александър ван дер Белен печели втори мандат след акция с обещания за непоклатимост, до момента в който алпийската страна се бори с енергийна рецесия и инфлация. Това бяха първите мнения след изборите, в които право на присъединяване имаха към 6,4 милиона души от 9-милионното население на страната.

Австрийският президент значително извършва церемониална роля, само че също по този начин има широкообхватни пълномощия, което значи да следи интервали на преход и турбуленция. Ван дер Белен си е построил известност на постоянна ръка и самообладание, изключително по време на рецесия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР