Австрийският парламент ще разгледа през ноември въпроса за отнемане на

...
Австрийският парламент ще разгледа през ноември въпроса за отнемане на
Коментари Харесай

Австрийският парламент може да отнеме имунитета на Себастиан Курц

Австрийският парламент ще прегледа през ноември въпроса за лишаване на имунитета на ръководителя на Австрийската национална партия (АНП), някогашния канцлер на страната Себастиан Курц. Това ще бъде направено, с цел да продължи следствието на антикорупционната прокуратура против политика по съмнение за съучастничество в рушвет и корист с доверие, оповестява Австрийската организация по печата (APA), представена от Агенция " Фокус ". 

АНП, ръководена от Курц, съобщи, че ще поддържа съответното искане за лишаване на имунитета от техния водач, тъй като това ще даде опция на някогашния канцлер на Австрия по време на следствието да опровергае обвиняванията против него. Самият Курц има намерение да потвърди, че съмненията против него са несъстоятелни.

Антикорупционната прокуратура изпрати в четвъртък искане до Националния съвет (долната камара на парламента) на Австрия за анулация на депутатския имунитет от Курц, защото след напускането на канцлерския пост той се върна на работа в Народното събрание.

Курц подаде оставка като австрийски канцлер заради продължаващо следствие против него по съмнение за съучастничество в рушвет и корист с доверието. Разследването счита, че той е взел участие в хипотетичното бюджетно финансиране на предубедени социологически изследвания и осведомителни материали, направени в интерес на неговата политическа партия. Курц остана водач на АНП и пое председателството на нейната секта в Народното събрание. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР