Австрийският канцлер Себастиан Курц призова за нови избори възможно най-скоро,

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц призова за нови избори възможно най-скоро,
Коментари Харесай

След корупционния скандал в Австрия: Канцлерът Курц поиска предсрочни избори

Австрийският канцлер Себастиан Курц прикани за нови избори допустимо най-скоро, заяви Ройтерс.

Голям корупционен скандал разтресе през днешния ден Австрия. Вицеканцлерът и водач на крайнодясната Австрийска партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе подаде оставка.

Той беше махленски да дава обещание огромни планове на съветски олигарх. Две немски издания разгласиха видеозапис на диалога.
Голям корупционен скандал в Австрия и оставка на вицеканцлера Щрахе (ОБЗОР) Той беше махленски да дава обещание огромни планове на съветски олигарх
Срещата е снимана със скрита камера в испанския курорт Ибиса през юли 2017 година – пет месеца преди Щрахе да бъде назначен за вицеканцлер. Видеозаписа разгласиха „ Зюддойче цайтунг” и „ Шпигел”. В диалога с мнима племенница на съветски олигарх Щрахе дава обещание поддръжка за съветски планове в Австрия в пътното строителство и медиите. В подмяна желае дарения за партията посредством трета фондация.

Австрийците и медии от целия свят през целия ден чакаха формалното изказване на канцлера Себастиян Курц. То пристигна чак вечерта.

" Достатъчно е задоволително ", сподели Курц, като изброи няколко по-малки кавги, свързани с Партията на свободата, които не са предизвикали разпадането на обединението им, съобщи Ройтерс.

Той сподели, че ще предложи на австрийския президент Александър Ван дер Беллен допустимо най-скоро да се проведат изключителни избори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР