Австрийският канцлер Себастиан Курц обяви, че е предложил на президента

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц обяви, че е предложил на президента
Коментари Харесай

В Австрия ще има нови избори заради "Ибисагейт"

Австрийският канцлер Себастиан Курц разгласи, че е предложил на президента да се състоят изключителни избори поради абсурда с видеото с подалия оставка вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе.

Думите на Курц, предстоящи през целия ден, удостоверяват информация на държавната новинарска организация АПА за разпада на държавното управление и изключителни парламентарни избори по-малко от година и половина откакто държавното управление на Курц и крайнодясната Партия на свободата пристигна на власт. Предстои на нея да реагира президентът Александер Ван дер Белен, чието изказване е планувано за след по-малко от час.

Австрийски медии чакаха изказването на Курц в продължение на часове. Някои издания пишат, че пред канцеларията стачкуващи продъжлават да скандират към 20:30 ч. българско време: " Нацистите - вън! " както и: " Курц да си върви ".

Курц сподели, че желае да оцени обстановката след " трагичните " 24 часа. Той сподели, че е желал на " вкара промени " в последните две години, когато " системата е била по-важна от популацията ", имайки поради системата на " огромните обединения " на консерватори и социалдемократи.

" Стига толкоз "

През 2017 година " дадох обещание, че ще направя най-правилното и най-необходимото ", с цел да трансформира обстановката, сподели още той. " Имаше мноо обстановки, в които доста мъчно ми се удаваше да оправя всичко ". А " след видеото би трябвало почтено да кажа: стига толкоз. " По думите му има няколко благоприятни условия - да продължи да ръководи с " няколко рокади " или да премине към социалдемократите. Но не става дума за поддържане на властта.

Австрийски медии чакаха изказването на Курц в продължение на часове. Някои издания пишат, че пред канцеларията стачкуващи продъжлават да скандират към 20:30 ч. българско време: " Нацистите - вън! " както и: " Курц да си върви ". Според в. " Ди пресе " има моменти, в които намиращите се в постройката мъчно могат да се чуят поради множеството вън.



По-рано водачът на опозиционната Социалдемократическа партия Памела Ренди-Вагнер разгласи, че депутатите ѝ ще изискат изключително съвещание на Народното събрание на 22 май, на който забърканите в абсурда политици да дадат пояснения. Тя, представена от " Курир ", също по този начин прибавя, че това държавно управление " не е служило на Австрия " и попита реторично дали " тюркоазената Народна партия (това цветът на партията, одобрен в последните години - бел. ред.) не е изгубила контрола върху съдружния си сътрудник. "

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР