Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви, че Турция може да играе

...
Австрийският канцлер Карл Нехамер заяви, че Турция може да играе
Коментари Харесай

Австрийският канцлер: Турция може да играе ключова роля за мира в Украйна

Австрийският канцлер Карл Нехамер съобщи, че Турция може да играе основна роля при възможния завършек на войната в Украйна, съобщи австрийската организация АПА, представена от Българска телеграфна агенция. 

" Смятам, че Турция е значима, тъй като има въздействие и върху двете страни ", съобщи канцлерът в изявление за немския вестник " Цайт ".

В авансово полученото изявление той показа сюжет, който съгласно него може да постави завършек на войната в Украйна.

Освен Турция, " Индия и Китай също имат доста основна роля ", сподели Нехамер. " Също Съединени американски щати и, несъмнено, Германия, Франция. Ако има по какъв начин да дам своя принос, на драго сърце бих го направил ", прибавя австрийският канцлер. 

Той показа концепцията си за път към постигането на мир в Украйна. " Виждаме, че страните, които имат мощно въздействие върху Русия, не вървят в една посока със Запада. Сред тях са Бразилия, Индия, Китай, Южна Африка. Важно е да развием тактика с тези страни ", сподели той. 

Нехамер приказва и за проекта за мир на украинския президент Володимир Зеленски – " съгласно мен това е основата, на която би трябвало да се уповават диалозите ни ". Това е " украинската позиция ". " Въпросът е по какъв начин да накараме някой от тези играчи, като Индия или Китай, да намерения за този формат. Ако това се получи, тогава има късмет фактически да реализираме мир ", сподели канцлерът. 

Дотогава е " доста значимо да поддържаме Украйна доста мощно (...), с цел да може съветската страна да види, че никой няма изгода от тази война ". В същото време Русия " не може да бъде изключена " от Европа.

Планът от 10 точки на Зеленски планува цялостното евакуиране на Русия от всички окупирани територии в Украйна, както и репарации и наказване на военнопрестъпниците. Искането за цялостно евакуиране включва и анексираните от Русия украински територии.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР