Австрийският канцлер Карл Нехамер си тръгна от срещата си с

...
Австрийският канцлер Карл Нехамер си тръгна от срещата си с
Коментари Харесай

Русия подготвя офанзива в Източна Украйна "в огромен мащаб": Австрия

Австрийският канцлер Карл Нехамер си потегли от срещата си с съветския президент Владимир Путин в понеделник, уверен, че глобите не отслабват решимостта на Кремъл да позволи рецесията в Донбас преди да приключи военната атака в Украйна.

" Той ясно удостовери, че глобите са тежки за Русия, само че обстановката в Донбас, както сподели той, би трябвало да бъде, по този начин да се каже, позволена, макар глобите - даже в случай че те са много осезаеми ", сподели Нехамер пред кореспонденти след срещата в резиденцията на Путин край Москва, представен от ТАСС.

 

Разговорите бяха първата персонална среща на Путин с водач на Европейски Съюз от началото на съветската офанзива против Украйна през февруари. Макар че Нехамер съобщи, че се надява да " построи мостове " с пътуването си до Москва, по-късно той съобщи пред кореспонденти, че " като цяло нямам оптимистични усещания, които мога да ви оповестя от този диалог с президента Путин ".

След като изтегли силите си от покрайнините на Киев, Русия приготвя атака в Източна Украйна " в голям мащаб ", твърди Нехамер. Путин счита, че войната е нужна за отбрана на съветската национална сигурност, и не има вяра на интернационалната общественост, която съгласно него е " едностранчива ", сподели канцлерът.

 

Нехамер съобщи, че срещата не е била " другарска аудиенция ", и добави, че диалогът е бил " пряк, открит и сложен ". Той съобщи, че е споделил на Путин, че хипотетичните военни закононарушения в Украйна би трябвало да бъдат разследвани, с цел да се подсигурява, че причинителите ще бъдат изправени пред съда.

Друга обсъждана тематика беше фактът, че антируските наказания ще останат в действие и ще се ускоряват, " до момента в който в Украйна не престават да умират хора ", сподели Нехамер. Той също по този начин прикани да се основат филантропични коридори за доставка на храна и вода до обсадените градове и да се изтеглят дамите, децата и ранените.

" Сега ще осведомявам европейските ни сътрудници за диалога и ще обсъдим по-нататъшните стъпки ", сподели канцлерът.

 

Русия отхвърля да е направила военни закононарушения, като твърди, че украинските управляващи са създали подправени обвинявания, с цел да манипулират интернационалното публично мнение.

 

 

Конфликтът в Донбас води началото си от подкрепяното от Запада събаряне на определеното управление на Украйна през 2014 година Голяма част от рускоезичното население в украинските области Донецк и Луганск се опълчва на преврата и афишира самостоятелност от Киев, което води до седемгодишни боеве.

Русия публично призна Донецката (ДНР) и Луганската (ЛНР) национални републики за суверенни страни през февруари, два дни преди да стартира военната си атака против Украйна. Путин упрекна Киев, че не извършва изискванията на споразуменията от Минск - протоколи, подписани с посредничеството на Германия и Франция, които целят да уредят статута на тези райони в границите на украинската страна.

 

Киев упорства, че съветската атака е била изцяло непровокирана, и отхвърля изказванията, че възнамерява да си върне двата размирен района със мощ. Русия към този момент изиска от Украйна публично да се разгласи за неутрална страна, която в никакъв случай няма да се причисли към водения от Съединени американски щати боен съюз НАТО.

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР