Австрийският канцлер Карл Нехамер предупреди за руска намеса на изборите

...
Австрийският канцлер Карл Нехамер предупреди за руска намеса на изборите
Коментари Харесай

Австрийският канцлер предупреди за руска намеса в изборите в Европа и се разграничи от Макрон

Австрийският канцлер Карл Нехамер предизвести за съветска интервенция на изборите в Европа и също се разграничи от френския президент Емануел Макро, който позволява изпращане на френски войски против Русия в Украйна.

„ Русия се пробва да повлияе на европейските избори и мисля, че същото ще се случи и с нашите национални избори. Трябва да се предпазим от това и да разобличим акции за дезинформация “, сподели канцлерът в изявление за френския в. „ Фигаро “. Нехамер счита, че Русия се пробва да сътвори мрежа от разнообразни групи в Европейски Съюз и да развие каналите си за информация. „ Това е опасност за цяла Европа “, сподели той.

В същото време Нехамер не е изцяло склонен с Макрон за украинския спор и счита за належащо да се заобикаля ескалация на напрежението. „ Ние сме съгласни с задачата за реализиране на дълготраен мир. Това, в което се разграничаваме, е изборът на пътя за реализиране на тази цел. Аз съм за правилото на предпазливостта. Френският президент е последовател на правилото на възпирането. Някои детайли наподобяват безапелационно, когато забележим агресивността, с която работи Руската федерация, само че имам вяра, че е належащо да се следва правилото на нерешителност, с цел да се избегне неконтролирана ескалация “, сподели Нехамер. Според него нужен е диалогичен формат за разрешаване на спора. „ Споделяме гледната точка във връзка с поддръжката и солидарността с Украйна. Също по този начин считаме, че е належащо да има формат, в който страните в спора да могат още веднъж да водят разговор между тях. Мирният проект на Владимир Зеленски слага основата за това “, счита канцлерът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР