Австрийският канцлер Карл Нехамер потвърди днес своята позиция за наложеното

...
Австрийският канцлер Карл Нехамер потвърди днес своята позиция за наложеното
Коментари Харесай

Австрийският канцлер каза кога ще вдигне ветото на страната си върху влизането на България и Румъния в Шенген

Австрийският канцлер Карл Нехамер удостовери през днешния ден своята позиция за наложеното несъгласие против разширението на Шенгенското пространство с България и Румъния, съобщи Българска телеграфна агенция.

В диалог с локални публицисти министър председателят на федералното държавно управление във Виена съобщи: Ветото ще бъде вдигнато тогава, когато системата (за защита на външните граници на Европейския съюз) стартира да действа.

" Молбите за приемане на бежански статут, подадени в Австрия от 75 000 нерегистрирани мигранти, минали външната граница на Европейския съюз доста преди да влязат в Австрия ", сподели още той.

Нехамер уточни и към момента съществуващия немски граничен надзор по границата с Австрия. Той отхвърли обвиняванията за липса на взаимност. Канцлерът напомни, че преди време Берлин е блокирала влизането на страната му в Шенген, с аргумента, че Австрия не е в положение да пази външната граница.

“Тогава Австрия не се тормози “, акцентира той.

Канцлерът във Виена добави: Нашата страна работеше по въпроса за продобиване на доверието, с цел да може Германия да гласоподава „ За “.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР