Австрийските власти извършиха днес първия арест в рамките на разследването

...
Австрийските власти извършиха днес първия арест в рамките на разследването
Коментари Харесай

Първи арест по аферата за корупция и фалшификации, свалила Себастиан Курц

Австрийските управляващи направиха през днешния ден първия арест в границите на следствието за корупция, довело до, оповестиха локалните медии.

" Задържана е жена, за която се твърди, че е унищожила доказателства ".

Един от поредицата кавги, които преследват двете поредни държавни управления на Курц, е обвързван с отчасти фалшифицирани изследвания на публичното мнение, платени с пари на данъкоплатците и предоставени на таблоид, с цел да показват Курц в удобна светлина.

Арестуваната през днешния ден жена се е занимавала с изследвания на публичното мнение. За нея предходната седмица управляващите оповестиха, че е разследвана за корупция. Тя е обвинена, че е изтрила данни от твърдия диск на компютъра си директно преди обиска, заяви вестник „ Дер Щандарт “.

Прокурорите отхвърлиха коментар за Агенция Франс Прес, като се позоваха на " продължаващото следствие ".
 Митът за политическия вълшебник Себастиан Курц е развенчан Митът за политическия вълшебник Себастиан Курц е развенчан
На 31 години " детето знамение " Себастиан Курц стана канцлер на Австрия. Той сподели на европейските консерватори по какъв начин можеш да печелиш избори...

Миналата сряда прокурори направиха обиски на няколко места, свързани с ръководещата Австрийска Народна партия (АНП), по отношение на изказвания, че сред 2016 и 2018 година пари от финансовото министерство са били употребявани за възнаграждение на социологически изследвания.

Прокурорите настояват, че Курц и девет други лица, в това число задържаната социоложка, както и три организации, са разследвани по отношение на аферата. Били са  осъществени заплащания към медийна компания - евентуално таблоида „ Остерайх “, чийто офис също е бил обискиран - в подмяна на публикуването на анкетите.

Курц твърди, че е почтен и назовава всички обвинявания против него " подправени ".

Групата, която ръководи таблоида „ Остерах “, също излезе с изказване, в което отхвърля да е имало нещо неправилно при поръчването или публикуването на изследванията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР