Австрийски съд наложи глоба на хирург за това, че е

...
Австрийски съд наложи глоба на хирург за това, че е
Коментари Харесай

Австрийски хирург глобен с 2700 евро за ампутиране на погрешен крак

Австрийски съд наложи санкция на хирург за това, че е оповестява „ Гардиън “.

43-годишната лекарка съобщи, че дейностите ѝ се дължат на " човешка неточност ", само че съдията я призна за отговорна за груба немарливост и я санкции с 2700 евро, като половината от сумата е условна, съобщи представител на съда в северния град Линц.
В австрийска клиника ампутирали здравия крайник на възрастен пациент
В австрийска клиника ампутирали неверния крайник на възрастен пациент: вместо левият, бе отхвърлен десният. За случая оповестява австрийск...

Специалистката по хирургия е маркирала неверния крайник на 82-годишната пациентка за ампутация преди интервенцията през май в централния град Фрайщат, като е забелязала грешката два дни след осъществяването на интервенцията.

Съдът присъди обезщетение в размер на 5 000 евро плюс лихви на вдовицата на пациента, който е умрял преди делото да стигне до съда.

Хирургът съобщи, че е имало неточност в контролната верига на операционната зала. Оттогава тя се е преместила в друга клиника и може да апелира правосъдното решение.

Ръководството на засегнатото лечебно заведение съобщи, че " аргументите и събитията към тази здравна неточност са в детайли оценени ", вътрешните процедури са разисквани с екипа и е извършено образование.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР