Австрийски гражданин на 26 години бе застрелян пред резиденцията на

...
Австрийски гражданин на 26 години бе застрелян пред резиденцията на
Коментари Харесай

Застреляха нападател с нож пред дома на иранския посланик във Виена

Австрийски жител на 26 години бе убит пред резиденцията на иранския дипломат във Виена, откакто нападна боец, охраняващ постройката, заяви през днешния ден полицията, представена от организация Франс прес.

Нападателят, който бил от египетски генезис, починал на място при разкриване на огън от боеца. Говорител на полицията добави пред Агенция Франс Прес, че нападението било осъществено в неделя малко преди среднощ локално време.

Полицията претърсва дома на нападателя в опит да открие претекстовете му. Полицейският представител сподели, че не могат да изключат, нито да потвърдят терористични претекстове.

Инцидентът станал в жилищен регион, до момента в който боецът бил на дежурство. При офанзивата двамата се счепкали и паднали на земята, като нападателят се опитал да промуши „ безчет пъти “ боеца, чийто живот бил избавен от специфичната жилетка, която носел.

Той се опитал първоначално да употребява пикантен спрей за неутрализация на офанзивата, само че по-късно прибягнал до оръжието. Войникът не потърпевш доста, като рана в горната част на ръката била лекувана в болница. Той също изпаднал и в потрес.

Вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе от крайнодясната Партия на свободата съобщи, че боецът е стрелял при „ законна самозащита “ и работил „ по подобаващ метод, с цел да избави живота си “.

Полицията подреди да бъде засилена защитата на дипломатическите задачи във Виена.

Инцидентът става единствено дни след две следващи офанзиви с нож в австрийската столица, в това число една, при която двойка и 17-годишнта им щерка получиха съществени рани. Афганистанец на 23 години призна тези набези, само че отхвърли да са били с политически претекстове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР