Австрийската Райфайзенбанк интершешънъл (Raiffeisen Bank International - RBI) обмисля да

...
Австрийската Райфайзенбанк интершешънъл (Raiffeisen Bank International - RBI) обмисля да
Коментари Харесай

Райфайзенбанк обмисля да напусне Русия

Австрийската " Райфайзенбанк интершешънъл " (Raiffeisen Bank International - RBI) обмисля да напусне Русия, оповестиха за Ройтерс двама души с достъп до вътрешна информация. Подобна стъпка би била първата по рода си за европейска банка от началото на съветската инвазия в Украйна.

Решението на този стадий не е несъмнено, само че може да се стигне до него, в случай че бизнесът на банката в Русия и Украйна се окаже без задоволително средства, заяви единият от източниците.

" Райфайзен банк " работи в Русия от разпадането на Съветския съюз преди 30 години. Банката е десета по активи в Русия, а съветският й бизнес през предходната година е съдействал за една трета от чистата облага на групата, възлизащата на 1,5 милиарда евро.

Според втория източник " Райфайзен банк " може да излезе от Русия като трансферира собствеността си на друго сдружение. Възможно е и банката просто да замрази активността си.

 istock istock
Руският министър председател Михаил Мишустин съобщи, че Москва ще забрани краткотрайно на чужденци да продават активите си в Русия, което ще затрудни опитите за напускането на страната.

Говорител на банката във Виена отхвърли коментар по въпроса.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР