Австрия вече няма никакво оправдание да се противопоставя на присъединяването

...
Австрия вече няма никакво оправдание да се противопоставя на присъединяването
Коментари Харесай

Румънски евродепутати: Астрия няма оправдание да спъва България и Румъния за Шенген

Австрия към този момент няма никакво опрощение да се опълчва на присъединението на Румъния и България към Шенген, откакто през днешния ден се стигна до съглашение за обширна промяна на европейската политика за убежището и миграцията, обявиха в обособени известия румънските евродепутати Влад Георге (Съюз за избавление на Румъния) и Драгош Пъслару (РЕПЕР), съобщи Аджерпрес.

" Австрия загуби и последната парченце от претекста, който използваше, с цел да се опълчва на влизането на Румъния в Шенген! Европейският съюз има съглашение за миграцията, таман приключиха договарянията. (Канцлерът на Австрия Карл) Нехамер към този момент няма за какво да продължава да дискриминира румънците и да ги унижава на опашки по митниците ", написа в известие в обществените мрежи Влад Георге, чиято партия е част от европейската политическа група " Обнови Европа ".

Евродепутатът от опозиционния ССР насочи апел към президента Клаус Йоханис и водачите на ръководещата коалиция Марчел Чолаку и Николае Чука да защитят ползите на Румъния и " да наложат в европейски проект уважението, което заслужават румънците в страната и чужбина ".

" Австрия към този момент няма никакъв мотив, с който да се опълчва на цялостното присъединение на Румъния към Шенген. Защо? Защото Европейският парламент и страните членки на Европейски Съюз стигнаха през днешния ден до съглашение за обширна промяна на европейската политика за убежището и миграцията. Следователно всякакво слагане на условия от страна на Австрия става безсмислено ", показва в известие евродепутатът Драгош Пъслару от партия РЕПЕР, чиято партия е също член на " Обнови Европа ".

Той приканва държавното управление на Румъния, премиера Марчел Чолаку и президента Клаус Йоханис " да употребяват интелигентно това съглашение на европейско равнище, с цел да не бъдат унижавани повече румънците по безкрайни опашки и стопанската система на Румъния да не страда повече ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Евродепутатът от РЕПЕР, който е ръководител на Комисията по трудовата претовареност в Екологичен потенциал, означи, че посланието на Брюксел е доста ясно - " нито един европеец не би трябвало да бъде дискриминиран въз основата на предизборна изразителност за миграцията и нито една страна членка не може да шантажира Европейски Съюз по тази тематика ".

" Букурещ би трябвало в този момент да работи, тъй че това обръщение да се чува все по-ясно във Виена ", акцентира той. 

Същевременно евродепутатът Еуджен Томак (Партия Народно движение/Европейска национална партия) заяви през днешния ден, че е подал обжалване, откакто импортираният от него иск в Съда на Европейски Съюз по отношение на отхвърли за приемане на Румъния към Шенген беше отритнат, осведоми уеб сайтът Хотнюз.

" Имам огромно доверие, че по-висшата инстанция ще има мъдростта да признае и да присъди на румънците плануваните в Договорите на Европейския съд права ", съобщи Томак във видеосъобщение на страницата си във Facebook.

" Шантажът на Австрия не познава граници. Австрийските публични представители подчиняват премахването на въздушните граници на нови неуместни и неоправдани условия. Договорите са ясни.

Веднага щом една страна членка извършва критериите за оценка на Шенген, Съветът би трябвало да има единомислещ избор за унищожаване на сухопътните и въздушните граници. Продължавам да имам вяра, че правораздаването е единственият път, по който ще получим правото, което ни беше отказвано над десетилетие! Решен съм да продължа до дъно. Акцията, която съм подхванал в Съда на Европейски Съюз, ще има триумф ", уточни още румънският евродепутат. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР