Австрия, Централна и Източна Европа и Русия генерират почти 10%

...
Австрия, Централна и Източна Европа и Русия генерират почти 10%
Коментари Харесай

Generali купи Аdriatic Slovenica и затвърди присъствието си в ЦИЕ

Австрия, Централна и Източна Европа и Русия генерират съвсем 10% от премийните размери на Generali и способстват за над 15% от общия действен резултат

Generali CEE Holding B.V. и KD Group, finančna družba, d.d. подписаха в Словения съглашение за придобиване на 100% от акциите на Adriatic Slovenica, zavarovalna družba, d.d. Сделката е предмет на утвържденията на регулаторните органи и органите по конкуренция. Не се оповестяват финансови параметри по придобиването.
Adriatic Slovenica предлага пълнага гама застрахователни артикули в общото обезпечаване, здравното обезпечаване, животозастраховането и пенсионното обезпечаване. Компанията има над 1,7 милиона застрахователни контракта и 500 000 клиенти.
През 2017 година сдружението регистрира брутни начислени награди от 304 млн. евро, което го подрежда на трето място на пазара с пазарен дял от близо 15%. Adriatic Slovenica има необятна и диверсифицирана комерсиална мрежа с общо 373 пункта за продажба в Словения.
Придобиването включва управител за взаимни фондове KD Skladi с над 750 млн. eвро ръководени активи, който се подрежда на трето място в Словения с пазарен дял от 20% и приъсъства посредством свои дъщерни сдружения в Хърватия и Македония.
Generali работи в Словения от 1997 година Generali Zavarovalnica е една от водещите застрахователни компании в страната и водеща интернационална компания в Словения. Премийният доход през 2017 година възлиза на 98 млн. евро. Пазарният ѝ дял е в размер на 4,9% и е на 5-о място на словенския пазар.
Придобиването на Adriatic Slovenica ще трансформира групата Generali във втория по величина осигурител в страната.

Централна и Източна Европа остава един от основните райони за италианската група Generali и като тласък за напредък, и като стратегически пазар за повишение конкурентната позиция на групата и нейната доходност. Това бе регистрирано на специфична конференция, извършена преди броени дни в столицата на Словения – Любляна. По думите на Лучано Чирина, районен шеф на Generali Австрия, Централна и Източна Европа и Русия и основен изпълнителен шеф на Generali CEE Holding, " ние към този момент сме един от най-големите застрахователи на пазара в Централна и Източна Европа, само че към момента виждаме този район като цел за по-нататъшен стратегически напредък и опция за вложения. Придобиванията в Словения и Полша, както и новото банково-застрахователно партньорство, ще ни дадат опция да балансираме и диверсифицираме портфейлите, каналите за продажба и районното си наличие ".

Припомняме, както писа ИНСМАРКЕТ, през май италианците подписаха съглашение за придобиване за цялостния надзор над полската животозастрахователна компания Concordia Capital SA и общозастрахователната компания Concordia Polska TUW от техните немски акционери Concordia Versicherung и Vereinigte Hagelversicherung. Придобиването на двете полски дружетсва ще укрепи доста наличието на Generali в Полша, най-големият пазар в Централна и Източна Европа. Сделката също би трябвало да получи утвържденията на регулаторния и антитръстовия органи.
Основана в Познан компания Concordia има 14 клона и над 40 организации и си сътрудничи с повече от 2000 брокери. Дружеството дава застрахователни услуги в Полша в продължение на 20 години и е един от водещите играчи в бранша на земеделското обезпечаване, с 330 000 клиенти. Приходите на Concordia в Полша през 2017 година възлизат на 120 млн. евро.
Generali работи в Полша от 1998 година насам. Има 1300 локални чиновници и дава застрахователни услуги в областта на имуществено и животозастраховане на ритейл и корпоративни клиенти. Generali е на осмо място на полския пазар с брутни записани награди от 550 млн. евро и пазарен дял от 3,8% през 2017 г.

Една от последните договорености на Generali бе UniCredit, като двете групи оповестиха при започване на юни извънредно партньорство в банковото обезпечаване.

На нарочната конференция преди дни Лучано Чирина означи, че районът на Австрия, Централна и Източна Европа и Русия генерира съвсем 10% от премийните размери на Generali и способства за над 15% от общия действен резултат. На конференцията бе регистрирано още, че интервенциите на групата в Централна и Източна Европа не престават отличното си развиване през 2017 година Оперативният резултат на Generali CEE Holding в Прага набъбна с 20 млн. евро до 481 млн. евро, което е над плануваните цели. Положителният резултат е реализиран макар някои непредвидени катастрофични събития през последното тримесечие на предходната година. Печалбата след налози доближава 316 млн. евро, надминавайки резултата от миналата година с 15 млн. евро. Общата сума на брутните записани награди в района възлиза на 3,600 млн. евро (+ 1,3%), с дял от 60% от бизнеса на P&C и 40% на животозастраховането. През 2017 година P&C брутните начислени награди в Централна и Източна Европа се усилват с 3,4% и доближават 2,145 милиона евро. Ръстът се дължи главно на застрахователните автомобилни линии в Чешката република, Унгария и Словакия. По отношение на размерите основните застрахователни пазари в Централна и Източна Европа са Чешката република, Полша, Унгария и Словакия. Тези четири най-големи пазари съставляват съвсем 85% от бизнеса на Generali CEE Holding в този район.

В началото на 2016 гозина от Generali оповестиха нова районна конструкция. Австрия се причисли като водещ пазар към района на Централна и Източна Европа. В съществуващата районна конструкция на Generali Group, Австрия е част от района на EMEA (Европа, Близкия изток и Африка). Сега Регионалният офис на ЦИЕ дава отговор за единадесет страни.
Още по тематиката 07 Юни 2018 | И Generali разгласи партньорство в банковото обезпечаване с UniCredit 28 Май 2018 | Generali уголемява наличието си в Полша, закупи фирмите Concordia 23 Май 2018 | Generali с проект за вътрешен растеж и разширение на разрастващите се пазари 18 Май 2018 | Generali договаря за придобиването на Аdriatic Slovenica 17 Май 2018 | Италианската Generali с растеж на чистата облага от близо 9% до 581 млн. евро 20 Април 2018 | Generali продаде белгийския си бизнес за 540 милиона евро 18 Април 2018 | Generali завърши продажбата на интервенциите си в Панама и Колумбия 26 Март 2018 | 20 години от настъпването на нова епоха в българското обезпечаване 16 Март 2018 | Generali Group регистрира рекордно високи равнища на оперативните резултати 26 Февруари 2018 | Generali препозиционира тактиката си към зелени вложения 07 Февруари 2018 | Generali завърши продажбата на холандския си бизнес
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР