Австрия стана поредната държава, регистрирала през последното денонощие рекорден брой

...
Австрия стана поредната държава, регистрирала през последното денонощие рекорден брой
Коментари Харесай

За първи път броят на новозаразените в Австрия достигна петцифрено число

Австрия стана следващата страна, записала през последното денонощие рекорден брой нови случаи на ковид. При това за първи от началото на пандемията тя регистрира петцифрено число, съобщи ДПА.

Новозаразените в Австрия за миналите 24 часа са 11 398. Това значи, че случаите на ковид в страната са 700 на 100 хиляди души, по данни на министерствата на опазването на здравето и на вътрешните работи.

В опит да овладее разпространяването на болестта, Австрия още веднъж вкара правилото, съгласно което право да вървят на работа имат единствено хора, които са имунизирани против коронавирус, прекарали са болестта или показват негативен тест за ковид. От понеделник редица места, като фризьорските салони и питейните заведения, може да бъдат посещавани при показване на подобен документ.

Целта е тези ограничения е да лимитират предаването на вируса, само че и да бъдат уверени повече хора да се имунизират. Към момента са изцяло имунизирани против коронавирус единствено към 65 % от популацията на Австрия.

Някои провинции проведоха лотарии с награди за хората, които се имунизират. В една от тях най-голямата премия бе електрически автомобил, отбелязва ДПА.

В Австрия, с население от към 8,9 милиона души, от началото на пандемията са регистрирани общо над 911 хиляди случая на ковид. Починали са повече от 11 500 инфектирани, 23 от които през последното денонощие.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР