Австрия спира действието на закона, който постановяваше ваксинациите срещу Covid-19

...
Австрия спира действието на закона, който постановяваше ваксинациите срещу Covid-19
Коментари Харесай

Австрия отмени задължителната ваксинация срещу Covid

Австрия стопира действието на закона, който постановяваше имунизациите против Covid-19 да са наложителни за всички възрастни, единствено месец откакто влезе в действие.
Страната с 9 милиона души население беше измежду дребното в света, където ограниченията бяха оптимално строги и предвиждаха наложително цялостно имунизиране за всички възрастни. Законът влезе в действие през февруари и съгласно него санкциите за несъблюдение на наредбите бяха до 3600 евро от средата на март, написа The Guardian.
На конференция през вчерашния ден новият министър на опазването на здравето на Австрия Йоханес Раух и министърът по конституционните въпроси Каролине Едщадлер оповестиха, че въз основа на показания във вторник отчет на Комисията за актуализация на наложителното имунизиране австрийското държавно управление е взело решение да анулира краткотрайно наложителното имунизиране против COVID-19. 
Според министър Едщадлер " похищението върху главните права " в закона към този момент не може да бъде целесъобразно с аргумента, че хората са изложени на заплаха.
Призивите за преразглеждане на закона ставаха все по-силни, изключително откакто Австрия анулира съвсем всички ограничавания, свързани с пандемията от ковид през последните седмици.
Към вторник в страната са регистрирни съвсем 3 милиона случая на ковид и повече от 15 000 смъртни случая от началото на пандемията през 2020 г.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР