Австрия спечели за първи път олимпийската титла в смесената отборна

...
Австрия спечели за първи път олимпийската титла в смесената отборна
Коментари Харесай

Австрия взе титлата в смесената отборна надпревара в алпийските ски

Австрия завоюва за първи път олимпийската купа в смесената отборна конкуренция по ски алпийски дисциплини. Йоханес Щролц, Щефан Бренщайнер, Катарина Лийнсбергер и Катарина Трупе бяха най-хубави в паралелния великански слалом на Игрите в Пекин, съобщи Българска телеграфна агенция.

Състезанието на пистата " Дъга " в Янцин беше пренасрочено за тази заран локално време, откакто през вчерашния ден трябваше да бъде отсрочено поради мощен вятър, макар че и през днешния ден поривите напразно бяха съществени.

На финала австрийците, трикратни международни първенци, надвиха над Германия по време с 48.27 секунди против 48.46 секунди след по две разменени самостоятелни победи.  

29-годишният Щролц си обезпечи трети орден на Игрите след златото в комбинацията и среброто в слалома и стана най-успешният алпиец на Игрите. Любопитното е, че при започване на сезона той беше отписан от щаба на австрийския народен тим и даже тренираше независимо, само че в следствие завоюва квота за Пекин 2022 след победа в слалома за Световната купа в Аделбоден на 9 януари. 

В разногласието за бронза международният първенец Норвегия надви в дребния край над Съединени американски щати също по време с 48.34 секунди против 48.76 секунди след разменени по две победи.

Така американката Микаела Шифрин не съумя да завоюва орден на трета поредна Олимпиада. Тя взе участие във всичките шест дисциплини от алпийската стратегия, само че в три не приключи. В днешното съревнование Шифрин имаше доста дребен принос за квартета на Съединени американски щати със единствено една индивидулна победа и то в първия елиминационен конфликт на осминафиналите.  

Защитаващият купата си Пьончан 2018 Швейцария отпадна на четвъртфиналите от Германия.

Един от считаните за любимци - международният отличник от Занкт Моритц 2017 Франция, с Алекси Пентюро, Матийо Февр, Корали Фрас Сомбе и Теса Уорли в състава си, отпадна от Норвегия на четвъртфиналите по време със единствено 2 стотни пасив.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР