Австрия ще започне да облекчава противоепидемичните мерки от следващата седмица. Това

...
Австрия ще започне да облекчава противоепидемичните мерки от следващата седмица. Това
Коментари Харесай

Австрия разхлабва противоепидемичните мерки

Австрия ще стартира да облекчава противоепидемичните ограничения от идната седмица. Това заяви канцлерът Карл Нехамер на конференция в събота, съобщи Ройтерс.

Решението е взето, защото разновидността Омикрон на ковид води до понижаване на броя на хоспитализациите макар високия брой новозаразени.

От 5 февруари Австрия ще удължи максимално позволеното работно време на заведенията за хранене и магазините до полунощ и ще увеличи от 25 на 50 броя на хората, които могат да вземат участие в събития, сподели Нехамер.

" Хубавото е, че все пак в тази сложна обстановка броят на хоспитализациите и на заетите кревати в интензивните отделения е на положително равнище. Сега сме в положение да създадем промени, които ще разрешат на хората да си поемат мирис ", каза Нехамер на конференция във Виена.

Ежедневно в Австрия се усилват новите случаи на ковид, задвижвани от извънредно заразния вид Омикрон. В събота бе обявено за близо 35 000 новозаразени. Натискът върху лечебните заведения обаче е намалял, така като Омикрон води до по-леко протичане на заболяването. Очаква се пикът на сегашната вълна в Австрия да се доближи към 7-9 февруари.

Като последваща стъпка, от 12 февруари страната ще отстрани по този начин наречените " правила 2G ", забраняващи на неимунизираните да влизат в магазини, които не са от първа нужда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР