Aвстрия ще изисква всички посетители на зимните курорти да носят

...
Aвстрия ще изисква всички посетители на зимните курорти да носят
Коментари Харесай

Само с Covid сертификати на лифтовете в австрийските курорти

Aвстрия ще изисква всички гости на зимните курорти да носят маски в лифтовете и да покажат, че са имунизирани, имат отрицателeн тест или са се възстановили от Covid-19. Целта е да се привлекат задгранични скиори за първи път от две години, само че да се предотвратят огнища на ковид.

Австрийските управляващи показаха публично по какъв начин ще наподобява идния сезон и подчертаха значимостта на съживяването на туризма, който способства за над 5% от стопанската система на страната. Миналият зимен сезон курортите в Австрия бяха отворени, само че това, което спря непознатите скиори, беше затварянето на хотелите.

" Тези, които желаят да се насладят на безвредна и безгрижна зимна почивка в Австрия, трябва да се имунизират " - съобщи министърът на туризма Елизабет Кьостингер.

Covid-19 e предизвикателство за ски курортите, защото макар че карането на ски е спорт навън, огромна част от времето се прекарва в затворени и постоянно препълнени пространства като ски лифтове и планински заведения за хранене.

" Искаме да подсигуряваме безвредна отмора на локалните хора и гостите, като съблюдаваме доста ясни правила: така наречен 3G предписание – " имунизиран, възобновен или тестван ” в хотелиерския и ресторантьорски бранш се оказа незабавно и ще продължи да се ползва ", показа министър председателят на провинция Тирол Гюнтер Платер.

 
Ваксини на солидарността - България печели, Австрия губи
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР