Австрия планира да превърне родния дом на нацисткия диктатор Адолф

...
Австрия планира да превърне родния дом на нацисткия диктатор Адолф
Коментари Харесай

Родният дом на Хитлер става полицейски участък

Австрия възнамерява да трансформира родния дом на нацисткия деспот Адолф Хитлер в полицейски сектор, заяви Би Би Си. Сградата се намира в град Бранау, до границата с Германия и сега е привлекателен център за неонацисти.

Полицейското ръководство би трябвало да отвори порти през ноември, а на къщата ще бъде изработен козметичен ремонт от определена посредством търг компания. Сградата ще има и нов покрив, като ремонтът трябва изцяло да завърши по проект през 2023 година, а цената му ще е към 5 млн. евро. " Ще бъде отворена нова глава за бъдещето на родната къща на един деспот и всеобщ палач “, съобщи австрийският вътрешен министър Карл Нехамер.

Австрийското държавно управление се снабди с къщата през 2016 година за малко над 800 000 евро, след дългогодишни разногласия. Хитлер е живял малко време в постройката. Той е роден в апартамент в къщата, само че фамилията му я напуща малко по-късно и се реалокира на различен адрес в града. Когато Хитлер е на 3 години, фамилия се изселва от Бранау. Въпреки това край постройката се събират неонацисти и австрийските управляващи желаят да сложат завършек на това. 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР