Австрия отхвърли призива на председателката на Европейската комисия Урсула фон

...
Австрия отхвърли призива на председателката на Европейската комисия Урсула фон
Коментари Харесай

Австрия след призива на Фон дер Лайен да допусне България в Шенген: Няма шанс

Австрия отхвърли апела на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е да вдигне ветото си за присъединение на България и Румъния към Шенгенското пространство за свободно придвижване с изказванието, че сега няма смисъл от разширението на безвизовата зона, заяви онлайн изданието " Юрактив ".

В речта си " За положението на съюза " през вчерашния ден Фон дер Лайен се обърна към Австрия във връзка блокирането на България и Румъния, като прикани: „ Нека най-сетне да ги пуснем - без да се бавим повече. “

Австрия обаче отхвърли бързо този апел, отбелязва Българска телеграфна агенция.

В момента броят на мигрантите из цяла Европа пораства и в доста страни се разисква спомагателен граничен надзор - да вземем за пример на границата сред Германия и Полша. Към този миг за мен няма смисъл да се приказва за разширение на Шенген. Имаме потребност от повече надзор, не от по-малко, съобщи австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер (на снимката).

Австрия блокира присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство, опасявайки се от прилив на противозаконни мигранти, напомня " Юрактив ". Според австрийското държавно управление двете страни не могат да управляват дейно своите граници, които биха станали външните граници на Европейския съюз след приемането им в Шенген.

От друга страна Фон дер Лайен акцентира, че двете източноевропейски страни към този момент са станали модел за „ използването на положителни практики в региона на убежището и репатрирането “.

В самата Австрия безкомпромисната позиция на държавното управление по въпроса за ветото на България и Румъния също бе разкритикувана - от демократичната партия НЕОС, която в този момент в съпротива.

Това е пряк апел към федералното държавно управление на Австрия най-сетне да вдигне своето неописуемо, антиевропейско несъгласие, съобщи евродепутатката от НЕОС Клаудия Гамон, представена от австрийската организация АПА, след произнасянето на речта на Фон дер Лайен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР