Австрия обяви, че ще възстанови граничния си контрол, ако се

...
Австрия обяви, че ще възстанови граничния си контрол, ако се
Коментари Харесай

Австрия заплаши да върне граничния си контрол, за да не влизат бежанци

Австрия разгласи, че ще възвърне граничния си надзор, в случай че се одобри решението за връщане на бежанци в страната, в която те в началото са се записали.

Това разгласи канцлерът Себастиян Курц в изявление за " Билд ", представено от електронното издание Politico.eu, в отговор на обсъжданото в Германия предложение.

Ако това се случи, Австрия ще върне контрола по границата в прохода Бернер (на границата сред Австрия и Италия, най-оживеният търговски път в Европа) и на други места, разгласи Курц. Миналата година през алпийския проход, свързващ Северен и Южен Тирол, са минали 2,25 милиона камиона.

Ще създадем всичко належащо, с цел да защитим границите си - това значи връщането на контрола при Бернер и на други места, разгласи канцлерът на Австрия Курц преди днешната незабавна изключителна неофициална среща на върха на европейските водачи в Брюксел по отношение на миграционната рецесия. В срещата вземат участие Австрия, България, Германия, Гърция, Испания, Италия, Малта и Франция.

На нея българският министър председател Бойко Борисов ще предложи четири точки за справяне с казуса - неотложно прекъсване на потока от незаконни мигранти, гарантиране на външните граници на Европейски Съюз, изнесени центрове за настаняване на бежанци отвън границите на Общността, а тези, които към този момент са в Европейски Съюз, да бъдат настанени в центрове от закрит вид.

Възобновяването на граничния надзор в Австрия може да има обилни последствия върху търговията в района. След влизането в действие на свободното напредване в Шенген през 1999 година, фирмите от северния промишлен регион на Италия стават все по-интегрирани към потребителите в Австрия и Бавария.

Курц въпреки всичко акцентира, че се надява сходно развиване да бъде избегнато. „ Искам да оказа помощ, с цел да може да не стигнем толкоз надалеч “, съобщи той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР