Австрия, България, Кипър, Дания, Естония, Франция, Гърция, Исландия, Ирландия, Латвия,

...
Австрия, България, Кипър, Дания, Естония, Франция, Гърция, Исландия, Ирландия, Латвия,
Коментари Харесай

В България има ваксини на AstraZeneca от партида, заради която Австрия прави проверки

Австрия, България, Кипър, Дания, Естония, Франция, Гърция, Исландия, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Холандия, Полша, Испания и Швеция са получили на AstraZeneca от партида ABV5300. Това заяви през днешния ден Европейската организация по медикаментите.
Уточнението се съдържа в известие на организацията във връзка, където ваксина от тази партида е била сложена на умрелия по-късно пациент. Агенцията отбелязва, че към този момент няма улики, че смъртният случай е настъпил поради непосочена в листовката на имунизацията странична реакция. Допълва се, че в Австрия при имунизиране с дози от посочената партида в началото са открити два случая на тромбози, написа.
 34 милиона дози ваксини против ковид изнесени от Евросъюза 34 милиона дози ваксини против ковид изнесени от Евросъюза
Фармацевтични компании са изнесли от 1 февруари 34 милиона ваксинни дози против COVID-19 от Европейския съюз. Те са били ориентирани към ок...
Във втория случай имунизираният се възвръща от белодробна емболия, а в първия гибелта е настъпила 10 дни след имунизацията. До през вчерашния ден в организацията са получени още две известия за тромбози след слагането на ваксини от въпросната партида. Освен Австрия, решение да спрат потреблението на ваксини от партидата са взели също Естония, Литва, Латвия и Люксембург. Партидата съдържа общо 1 милион дози, доставени в 17 страни.
Въпреки че в тази ситуация надали да става дума за неприятно качество на партидата, следствието продължава, се прецизира в известието. Агенцията прибавя, че до момента поради имунизацията на " АстраЗенека " са получени 22 известия за тромбози измежду 3 милиона ваксинирани с този препарат в Европейски Съюз и Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. Допълва се, че инспекцията не е завършила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР