Австриецът Винсент Крихмайер спечели първия супергигантски слалом за сезона от

...
Австриецът Винсент Крихмайер спечели първия супергигантски слалом за сезона от
Коментари Харесай

Винсент Крихмайер спечели първия Супергигантски слалом за сезона от Световната купа по ски алпийски дисциплини

Австриецът Винсент Крихмайер завоюва първия супергигантски слалом за сезона от Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже в италианския курорт Вал Гардена.

32-годишният Крихмайер, международен първенец в спускането и в супергигантския слалом от 2021-а, измина трасето за 1:28.39 секунди, постигайки трета победа на същата писта след тази в супергигантския слалом през 2019-а и в спускането през предходната година. Успехът бе осми за него в супергигантски слалом и общо 17-а в стартовете от Световната купа.

Само три стотни разделиха първите трима, а 33-ма от общо 67 участници бяха разграничени от по-малко от секунда.



Втори се подреди различен австриец Даниел Хеметсбергер, който приключи на 0.02 секунди от спечелилия и не съумя да стигне до първата си победа, а третото място зае лидерът в класирането за Световната купа Марко Одермат (Швейцария) с закъснение от 0.03 секунди.

" Днес беше много по-добре от вчерашното съревнование ", съобщи Крихмайер, визирайки 17-ото си място в спускането в четвъртък. " Поех много повече опасности, само че постоянно би трябвало да внимаваш ", добави той.

Вторият в генералното нареждане досега Марко Шварц (Австрия) остана на пета позиция, на 0.13 секунди от Винсен Крихмайер. Норвежецът Александър Омод Килде даде 37-о време, на 1.09 секунди от спечелилия.

Американецът Брайс Бенет, който реализира изненадваща победа в спускането, през днешния ден финишира на 14-о място с закъснение от 0.41 секунди.

Състезанието бе прекратено за малко поради рухването на австриеца Андреас Плоер, който незабавно получи помощ от парамедиците и бе откаран в болница. По първична информация той има травма на коляното.

В класирането за Световната купа след води швейцарецът Одермат с 220 точки пред Марко Шварц с 205. Трети се подрежда австриецът Мануел Фелер със 124 точки, а Брайс Бенет остава на четвърта позиция със 118 точки.

В подреждането в дисциплината води Крихмайер със 100 точки. Втори е Хеметсбергер с 80 точки, а на третото място се подрежда Одермат с 60.

В събота (16 декември) във Вал Гардена следва още едно втурване от Световната купа при мъжете.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР