Австралийското правителство ще инвестира над 88 000 000 щатски долара

...
Австралийското правителство ще инвестира над 88 000 000 щатски долара
Коментари Харесай

Десетки милиони инвестира Австралия за разработване на ваксина срещу COVID-19

Австралийското държавно управление ще влага над 88 000 000 щатски $ в създаването на против ковид. Министърът на опазването на здравето Грег Хънт съобщи, че капиталовият пакет ще бъде изпратен посредством интернационалния механизъм COVAX, написа БГНЕС.
" Австралийското държавно управление се причисли към COVAX за закупуване на ваксини COVID-19 незабавно щом станат налични. Съгласно съглашението Австралия ще даде 123,2 милиона австралийски $ (88,7 милиона американски долара) за присъединяване в механизма. Това значи, че ще можем да получаваме оферти за закупуване на ваксини, когато те са налични “, се показва в изказване, оповестено на уеб страницата на Министерството на здравеопазването на страната.
 The Wall Street Journal: Русия ще разшири геополитическото си въздействие посредством имунизацията Спутник V The Wall Street Journal: Русия ще разшири геополитическото си въздействие посредством имунизацията " Спутник V "
Русия е сключила предварителни съглашения за доставка на своята ваксина против COVID-19 за повече от 10 страни в Азия, Южна Америка и...
Хънт също съобщи, че това държавно решение служи като спомагателна мярка за гарантиране на приемането на имунизацията към към този момент подписаното съглашение с британско-шведска фармацевтична компания, която създава ваксина в съдействие с учени от университета в Оксфорд (Великобритания) и лаборатория в университета в Куинсланд (Австралия). Той означи, че присъединяване в механизма COVAX „ е значима част от тактиката на Австралия за обезпечаване на достъп до всяка безвредна и ефикасна ваксина ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР