Австралийският тенисист Ник Кириос бе глобен с 25 000 долара

...
Австралийският тенисист Ник Кириос бе глобен с 25 000 долара
Коментари Харесай

Солена глоба за Ник Кириос

Австралийският тенисист Ник Кириос бе санкциониран с 25 000 $ за това, че съвсем не удари момче, което гони топките, откакто хвърли ракетата си. Взети са под внимание и ругатните по време на мача с Рафаел Надал по-рано този месец на шампионата в Индиън Уелс.

След като загуби с 6:7 (0), 7:5, 4:6, Кириос счупи ракетата си в земята, която отскочи и за малко не удари момчето. 28-годишният също нагруби почитател по време на мача и непрекъснато влизаше в пререкания с публиката и със съдията на стола.

Кириос бе санкциониран с 20 000 $ за неспортсменско държание, както и с още 5000 поради грубия език.

Надал сподели след мача, че АТП има потребност да прегледа нещата и да вземе решение, с цел да се избегнат сходни произшествия.
 Кириос с безапелационна победа на старта в Маями
Кириос с безапелационна победа на старта в Маями

Очаква го мач с Рубльов

Американецът Дженсън Бруксби хвърли ракетата си в миг на отчаяние и инцидентно удари момче, което гони топките в първия кръг на шампионата в Маями на мача си против Федерико Кориа. За това той получи точково наказване.

Миналия месец международният номер 4 Александър Зверев получи пробация за една година, откакто на шампионата в Акапулко удари няколко пъти с ракетата стола на съдията и го обиди.

Зверев бе отхвърлен от шампионата и бе санкциониран с 40 000 $, както и бе лишен от повече от 31 000 $ от наградния фонд.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР